Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypínání monitoru klávesovou zkratkou  (Přečteno 2662 krát)

McKay

• Aktivní člen
  • *
Vypínání monitoru klávesovou zkratkou
« kdy: 22 Října 2014, 13:08:46 »
Ahoj, chtěl bych jsem se zeptat, jestli neexistuje skript nebo nějaký program pro Linux Mint/ Ubuntu, pro vypínání monitorů klávesovou zkratkou. Někdy potřebuji náhle odejít na dlouhou dobu a vypnout monitor. Automatické vypnutí mě nevyhovuje, protože ten monitor někdy potřebuji mít zaplý celou dobu. Na Windowsech používal nějaký soft. Díky za odpovědi :)

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Vypínání monitoru klávesovou zkratkou
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2014, 14:29:15 »
Pokud tedy nestačí zamknout obrazovku pomocí Ctrl+Alt+L, což ve výchozím stavu suspenduje i video výstup. Unity teď po zamknutí pár sekund čeká a pak pohasne, až ten výstup vypne úplně.

martyj

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2014, 14:48:26 »
No, pokud je to notebook, měl by mít nějakou zkratku pomocí funkčního tlačítka, například u mně je to fn+F7. Pokud je to stolní PC, stačí zmáčknout hw tlačítko na monitoru. Takže stejně moc nechápu, kde je problém.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

McKay

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2014, 17:06:06 »
No, pokud je to notebook, měl by mít nějakou zkratku pomocí funkčního tlačítka, například u mně je to fn+F7. Pokud je to stolní PC, stačí zmáčknout hw tlačítko na monitoru. Takže stejně moc nechápu, kde je problém.

Jde pouze o zvyk z předešlého systému  ;)

martyj

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2014, 17:37:54 »

Jde pouze o zvyk z předešlého systému  ;)

Ok, v tom případě platí ten odkaz, co jsem poslal. Můžeš si nastavit, jakou zkratku chceš.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.