Ahoj,
nezlobte se, asi nejsem první s tímto problémem, ale vůbec si nejsem schopný poradit. Jsem naprostý linuxový nováček, kromě pár základních příkazů v terminálu zatím bohužel neumím nic.
Nedávno jsem se rozhodl, že bych to rád napravil a nainstaloval jsem si na svůj nový ntb Ubuntu. Přišlo to vhod, protože jsem chtě rozdělit svůj disk na několik oddílů a nepoužít k tomu žádný zbytečný program. Rozdělil jsem ho teda při instalaci Ubuntu, všiml jsem si, že na něm nějaké 4 oddíly + 5. s Windowsem. Ten jsem teda nadělil na Windows samotný, druhý disk na data, který jsem chtěl užívat ve Windows a třetí speciálně pro Ubuntu.
Ubuntu se podařilo nainstalovat a hned jsem si říkal, že by bylo super spouštět na začátku GRUB, abych si mohl vybrat, jenže GRUB mi z nějakého důvodu odmítá Windows spustit. Když si GRUBU Windows, normálně se nabootuje.
Všiml jsem si jen, že je v GRUBU uvedené, že by měl Windowsy hledat na sda1, což je špatně, zkoušel jsem to ještě přímo v něm bez uložení přepsat a zvolit správný oddíl, ale problém byl pořád stejný. Už jsem ho i updatoval a pořád nic.
Ubuntu mám ve verzi 14.04 a Windows 8.1, ntb Dell Inspirion 7537, předem vám děkuju za rady.