Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automaticka instalace Ubuntu 14  (Přečteno 1853 krát)

datelios

• Návštěvník
Automaticka instalace Ubuntu 14
« kdy: 08 Listopadu 2014, 15:28:23 »
Zdravim, predesilam, ze pocitacum houby rozumim...
mam Ubuntu a odklikl jsem automatickou aktualizaci jakehosi Ubuntu 14. Behem instalace mi to hlasilo mnozstvi chyb, ktere jsem proste odklikal.
Po dokonceni a restartovani se nemohu dostat jinam, nez do jakehosi terminalu....tam se dokazu zalogovat, ale pak uz nemam tuseni, jak pokracovat.
Predem dekuji za rady.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Automaticka instalace Ubuntu 14
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2014, 18:06:57 »
Najrychlejsie bude v live cd/usb odzalohovat /home a potom reinstalovat na verziu ktoru si mal alebo na tu novu na ktoru sa to pokusilo povysit.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2014, 18:45:24 »
Behem instalace mi to hlasilo mnozstvi chyb, ktere jsem proste odklikal.
A to byla chyba... Je snad samozřejmé, že pokud systém hlásí chybu, není něco v pořádku a je nejdříve potřeba zjistit, jaká je to chyba a ne jen "prostě odklikat".
Takže zazálohovat /home, jak už psal Tibor a kompletně přeinstalovat, doporučuji LTS verzi a hlavně si uvědomit, že Linux není Windows, kde se jen kliká na Next, Next a OK a nepřemýšlí se u toho.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

geofre

« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2014, 18:48:33 »
odklikl jsem automatickou aktualizaci jakehosi Ubuntu 14. Behem instalace mi to hlasilo mnozstvi chyb, ktere jsem proste odklikal.

Nepřestává mě udivovat ten přístup "něco to napsalo, ani nevím co to bylo, tak jsem to odklik"... To je jako když se vám pod ledničkou nebo pračkou objeví louže vody a vy ji prostě utřete a neřešíte jestli nemrazí mrazák nebo praskla hadice... Když mi jakýkoliv přístroj dělá něco, čemu nerozumím, tak se to přeci snažím opsat/vyfotit/nahrát/zapamatovat aby se to později dalo lépe řešit a ne, že to přejdu s mávnutím ruky...
"Nestartuje vám auto? Prostě ho roztlačíme."
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

datelios

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2014, 21:22:49 »
nejaky navrh, co jsem s tim mel asi delat jineho?  nahore pisu, ze pocitacum nerozumim, tudiz jsem mohl tezko zjistovat, v cem je vlastne problem...resitelne by to bylo az po konci instalace, ale pak uz jsem notas nespustil...
no kazdopadne diky, jinde mi poradili i bez radoby chytrych prirovnani...

geofre

« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2014, 23:06:05 »
nejaky navrh, co jsem s tim mel asi delat jineho?  nahore pisu, ze pocitacum nerozumim, tudiz jsem mohl tezko zjistovat, v cem je vlastne problem...resitelne by to bylo az po konci instalace, ale pak uz jsem notas nespustil...
Ano, návrh jsem napsal => opsat nebo vyfotit chybová hlášení, nebo je minimálně přečíst, protože se v nich většinou píše v čem je chyba...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2014, 23:08:19 »
Ano, návrh jsem napsal => opsat nebo vyfotit chybová hlášení, nebo je minimálně přečíst, protože se v nich většinou píše v čem je chyba...

Neřešit, lidi neradi slyší pravdu.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2014, 07:08:08 »
Člověče, však hned jako první odpověď je, že máš zazálohovat /home a kompletně přeinstalovat systém. A určitě by nebylo na škodu si nechat udělat instalaci někým, kdo těm počítačům rozumí. Já bych si třeba vůbec nedovolil opravovat pračku nebo lednici a zavolal bych si na to odborníka. S tvým přístupem by ses asi na to vrhnul sám, totálně to rozbil ještě víc a pak by sis na fórech stěžoval, že ti nikdo neporadí, co s tím???
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

datelios

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2014, 13:27:54 »
ach jo....ano, dekuju za prvni radu, nicmene ta pro me vhodna nebyla, jelikoz nemam cd/usb.....
chybu jsem si precetl, hm, nerozumel jsem tomu, nejaky soubor nesel nahrat...a co s tim? zrusit celou instalaci? x-krat se mi stalo, ze pri instalaci neceho doslo k nejake chybce, presto se to uspesne nainstalovalo...kdybych mel behat do servisu pokazde, kdyz se objevi chybova hlaska nebo se kousne cely notas, tak nedelam nic jineho...obvykle to vyresi restart...
stejne tak ted to zprvu vypadalo jako jednoducha banalni aktualizace, nemam vesteckou kouli, abych poznal, ze zrovna tam mi zpusobi problem...a ani znalosti, jak jsem predeslal....
kdyz nekomu chcipne auto, nastartuje ho znovu a nejede hned do servisu...to pak az kdyz ho znovu nenastartuje, abych zvolil spravnou paralelu...

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #9 kdy: 09 Listopadu 2014, 13:39:06 »
ach jo....ano, dekuju za prvni radu, nicmene ta pro me vhodna nebyla, jelikoz nemam cd/usb.....
chybu jsem si precetl, hm, nerozumel jsem tomu, nejaky soubor nesel nahrat...a co s tim? zrusit celou instalaci? x-krat se mi stalo, ze pri instalaci neceho doslo k nejake chybce, presto se to uspesne nainstalovalo...kdybych mel behat do servisu pokazde, kdyz se objevi chybova hlaska nebo se kousne cely notas, tak nedelam nic jineho...obvykle to vyresi restart...
stejne tak ted to zprvu vypadalo jako jednoducha banalni aktualizace, nemam vesteckou kouli, abych poznal, ze zrovna tam mi zpusobi problem...a ani znalosti, jak jsem predeslal....
kdyz nekomu chcipne auto, nastartuje ho znovu a nejede hned do servisu...to pak az kdyz ho znovu nenastartuje, abych zvolil spravnou paralelu...
Aha, pardon, já netušil, že jde operační systém instalovat jen tak ze vzduchu  ;) - já měl vždycky za to a praxe mi to samozřejmě i ukázala, že je VŽDY nutné CD/DVD nebo USB. Asi jsi na pokročilejší úrovni než já...
1. Jinak není nutné s jakoukoliv chybovou hláškou běhat do servisu, od toho tu je třeba tohle fórum, jen je NUTNÉ tu chybu popsat, napsat, vyfotit, zkopírovat a kdoví co ještě.
2. ...NEROZUMĚL jsem tomu... NĚJAKÝ soubor nešel nahrát... tohle přesně ukazuje na naprostou NEZNALOST!!!
3. Restart není řešení - možná tak u Windows, ale nikoliv u GNU/Linuxu.
4. A zejména, pokud nemáš znalosti, jak píšeš, tak nemůžeš vědět, že jde o "jednoduchou banální aktualizaci".
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.