Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dva monitory, dvě grafické karty, dva problémy  (Přečteno 4838 krát)

Hanz88

• Host
Dva monitory, dvě grafické karty, dva problémy
« kdy: 11 Listopadu 2014, 07:46:45 »
Dobrý den, ahoj

Mám dvě grafické karty, AMD HD 7870 a Intel HD 3000. AMDčko mám na monitor a Intela na velkou televizi. Po instalaci ovladačů na AMD jsem již v nastavení displejů nenašel televizi. Tak jsem ještě dodatečně nainstaloval ovladače od Intelu a po restartu jsem již neviděl nic  :).  nějaký nápad?  Ubuntu 14.04 . Za každou radu moc děkuji

ludolph

• Host
Re:Dva monitory, dvě grafické karty, dva problémy
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2014, 08:54:36 »
Dobrý den, ahoj

Mám dvě grafické karty, AMD HD 7870 a Intel HD 3000. AMDčko mám na monitor a Intela na velkou televizi. Po instalaci ovladačů na AMD jsem již v nastavení displejů nenašel televizi. Tak jsem ještě dodatečně nainstaloval ovladače od Intelu a po restartu jsem již neviděl nic  :).  nějaký nápad?  Ubuntu 14.04 . Za každou radu moc děkuji

Muzes sem dat link, jake ovladeca jsi si to vlastne nainstaloval a odkud?

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2014, 14:36:00 »
Píšu z hlavy takže se mohu mýlit, ale pokud je v PC dedikovaná grafická karta, nedoje automaticky v BIOSu k deaktivaci grafické karty Intel?
Osobně bych připojil monitor i televizi na jednu grafickou kartu. (Je-li to PC)
Je to PC nebo notebook?
Chybí mi bližší info.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Hanz88

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2014, 17:27:01 »

ludolph

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2014, 19:31:14 »
Odkazy:

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Linux+x86

https://01.org/linuxgraphics/downloads

Ano, Desktop. Intel je integrovaná, AMD dedikovaná

Nevim jak ostatni tady, ale moje zkusenost s temito driver je velice spatna.

Ad AMD) dporucuji nainstalovat standardni driver s Ubuntu repozitare pomoci
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install fgrlx
Proprietarni drivery AMD maji radu problemu.

Ad INTEL) tento driver od INTELU je pro mne zahada, neznam nikoho komu by spolehlive chodil. Nedoporucuji ho pouzivat, pravdepodobne funguje jenom na systemech , ktere maji POUZE INTEL grafiku, coz neni tvuj pripad.

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2014, 20:12:25 »
Dobrý den, ahoj

Přečetl jsem, a vzpoměl jsem si na svůj desktop.

Nelze aby jely obě současně. Buď pojede integrovaná nebo dedikované.

Jinými slovy, nepojede ti zároveň integrovaný z CPU Intel a externí GPU AMD

To neumí BIOS té MB z desktopu, můžeš přepínat, ale současně ne.

Možná by fungovaly dvě externí GPU, ale interní s externí dohromady podle mne těžko. Zvláště když je každá od někoho jiného.

Ale mohu se mýlit.
U mne pokus o zprovoznění obou karet současně skončil reinstalací systému. A od té doby je integrovaná Intel v BIOSu zakázaná, a jedu na nVidia GeForce 650 s 4 výstupy ... to umí tuším 4 monitory současně.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

Cuore

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2014, 21:30:57 »
Tohle není notebook, aby ti fungovalo vga switcheroo. Je jen pár kousků grafik, které dokážou fungovat současně integrovaná-dedikovaná a to musí být vždy AMD-AMD což je obdoba crossfire. Jinak crossfire s dvěma dedikovanýma grafikama funguje bez problému. 

Hanz88

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2014, 18:37:54 »
Tak vyřešeno, Integrovaná zakázaná, doporučené ovladače dedikované GK, TV na HDMI a monitor DVI. Nicméně mi připadá, že tomu něco chybí připadá mi, že se obraz občas škube, jak kdyby nefungovala vertikální synchronizace.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Listopadu 2014, 21:16:02 »
AMD Catalyst má v sobě volbu na odstranění trhání obrazu, pokud myslíš to, že se ti v půlce jakoby trhne a mírně posune.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.