Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GNOME - Do domovská složka [Vyřešeno]  (Přečteno 7295 krát)

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
GNOME - Do domovská složka [Vyřešeno]
« kdy: 30 Listopadu 2014, 12:13:12 »
Ahoj, nainstaloval jsem GNOME - Do (0.8.5) bohužel se mi nedaří otevřít domovskou složku. Do ostatních složek se dostanu normálně. Momentálně používám Nemo, v Nautilu to dělalo to samé. Nesetkal se s tím někdo. Je to sice "maličkost" ale dost mě to otravuje.

Díky za jakoukoliv radu.
« Poslední změna: 03 Prosince 2014, 12:04:56 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
Re:GNOME - Do domovská složka
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2014, 12:28:52 »
Ahoj, nainstaloval jsem GNOME - Do (0.8.5) bohužel se mi nedaří otevřít domovskou složku. Do ostatních složek se dostanu normálně. Momentálně používám Nemo, v Nautilu to dělalo to samé. Nesetkal se s tím někdo. Je to sice "maličkost" ale dost mě to otravuje.

Díky za jakoukoliv radu.

Otázka, nemůže to mít něco společného s adresářem .cache ? který musím sem tam smazat, jinak mi ani v Dash ani v Synapse nehledá dobře ?

Protože jsem právě z tohoto důvodu od Gnome-Do odešel .... nechtělo to hledat pak ani programy.... neporadím, omlouvám se.

Ale našel jsem relativně funkční nahrazení
http://www.noobslab.com/2013/06/indicator-synapse-alternative-of-mac.html

Indicator Synapse (Alternative to Spotlight)

Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install indicator-synapse

Ale nevím zda to vyřeší tvé požadavky. Já to používám v kombinaci s Dash.

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2014, 12:42:05 »
sudo chmod 700 /home/uzivatel
sudo chown uzivatel:uzivatel /home/uzivatel
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

martyj

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Listopadu 2014, 12:50:54 »
sudo chmod 700 /home/uzivatel
sudo chown uzivatel:uzivatel /home/uzivatel

Omlouvám se, zapomněl jsem napsat, že jsem to už zkoušel. Vlastníkem byl Root. Ale problém to nevyřešilo

Citace
Protože jsem právě z tohoto důvodu od Gnome-Do odešel .... nechtělo to hledat pak ani programy

Tohle je jiná situace, mě to tu složku prostě neotevře, ne že ji nenajde.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #4 kdy: 30 Listopadu 2014, 13:14:37 »
Citace
Protože jsem právě z tohoto důvodu od Gnome-Do odešel .... nechtělo to hledat pak ani programy

Tohle je jiná situace, mě to tu složku prostě neotevře, ne že ji nenajde.

Souhlasím.
Blbá otázka, a když vlezeš do Stažené, a jdeš pak zpět nahoru, tak to otevře ? to je asi blbost......
Double Commander, či Gnome Commander, tj. nějaký dvoupanelák máš ?
Zkusit zda se tam dostaneš příkazama cd

Práva mne taky napadla, ale jestli to předtím fungovalo a teď přestalo.... divné.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

martyj

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2014, 13:55:45 »
Ano do složky se normálně dostanu. Akorát mě rozčiluje, že musím nejdřív např. do dokumentů a pak se vrátit. Je to fakt divné. Nic mě nenapadá, jinak bych nezakládal téma. Hádám, že to bude nějaká blbost.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 30 Listopadu 2014, 14:14:42 »
Jak dopadne:
xdg-open $HOME?

martyj

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 30 Listopadu 2014, 14:17:18 »
Jak dopadne:
xdg-open $HOME?

Normálně funkční.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #8 kdy: 30 Listopadu 2014, 15:14:07 »
Nějak v tom stále nemám úplně jasno. G-Do ti najde $HOME, nabídne ti Otevřít a po odentrování nic? "v Nautilu to dělalo to samé" znamená přesně co? Že když v něm klikneš na záložku Domů, neotevře se, nebo se neotevře okno Nautila jen když to otevíráš třeba z panelu z Míst?

martyj

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 30 Listopadu 2014, 15:28:39 »
Ano, je to přesně, jak píšeš, po odentrování se neotevře. Ten nautilus mi začal blbnout už odpoledne, najednou mi z postranního panelu zmizeli všechny místa kromě rootu. Reinstall Nautilu nepomohl, tak jsem nainstaloval Nemo, ten funguje v pořádku, dostanu se kamkoliv. Takže momentálně řeším akorát GNOME - DO.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #10 kdy: 30 Listopadu 2014, 16:12:26 »
Zkontroluj
cat ~/.config/user-dirs.dirs

# This file is written by xdg-user-dirs-update
# If you want to change or add directories, just edit the line you're
# interested in. All local changes will be retained on the next run
# Format is XDG_xxx_DIR="$HOME/yyy", where yyy is a shell-escaped
# homedir-relative path, or XDG_xxx_DIR="/yyy", where /yyy is an
# absolute path. No other format is supported.
#
XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Desktop"
XDG_DOWNLOAD_DIR="$HOME/Downloads"
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/Templates"
XDG_PUBLICSHARE_DIR="$HOME/Public"
XDG_DOCUMENTS_DIR="$HOME/Documents"
XDG_MUSIC_DIR="$HOME/Music"
XDG_PICTURES_DIR="$HOME/Pictures"
XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/Videos"

a
cat ~/.config/gtk-3.0/bookmarks

file:///home/gdh/Documents
file:///home/gdh/Music
file:///home/gdh/Pictures
file:///home/gdh/Videos
file:///home/gdh/Downloads
file:///home/gdh/Dropbox/Projects Projects

Psal jsem k tomu víc tady, v odstavci Záložky.

EDIT:
Pokud tě Nautilus dál nebude zajímat, pak by problém asi řešilo přenastavení otevírání adresářů na Nema, viz man xdg-mime
« Poslední změna: 30 Listopadu 2014, 16:17:58 od GdH »

martyj

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 30 Listopadu 2014, 16:31:07 »
cat ~/.config/user-dirs.dirs
# This file is written by xdg-user-dirs-update
# If you want to change or add directories, just edit the line you're
# interested in. All local changes will be retained on the next run
# Format is XDG_xxx_DIR="$HOME/yyy", where yyy is a shell-escaped
# homedir-relative path, or XDG_xxx_DIR="/yyy", where /yyy is an
# absolute path. No other format is supported.
#
XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Plocha"
XDG_DOWNLOAD_DIR="$HOME/Stažené"
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/"
XDG_PUBLICSHARE_DIR="$HOME/"
XDG_DOCUMENTS_DIR="$HOME/Dokumenty"
XDG_MUSIC_DIR="$HOME/Hudba"
XDG_PICTURES_DIR="$HOME/Obrázky"
XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/Videa"
martin@martin-K50IJ:~$

Tady jsme rozdílní.

a v gtk3.0 bookmarks nemám.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #12 kdy: 30 Listopadu 2014, 16:45:49 »
Nejde o rozdíl, ale zda tam je, co býti má, já to jen nemám lokalizováno. Pokud máš ještě U12.04, asi tam budeš mít ještě gtk-2.0 v té cestě.

martyj

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 30 Listopadu 2014, 16:51:42 »
Nejde o rozdíl, ale zda tam je, co býti má, já to jen nemám lokalizováno. Pokud máš ještě U12.04, asi tam budeš mít ještě gtk-2.0 v té cestě.

Mám U12.04 ale pouze gtk 3.0  ???

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #14 kdy: 30 Listopadu 2014, 17:39:46 »
To je zase problém :) Někde máš nějakou botu v home, většinou se to jen tak z ničeho nic nestane, něco jsi před tím ještě tvořil, krom instalace Gnome-Do?  Psals, že jsi měl špatně práva na $HOME, co práva ostatních souborů v $HOME (jako jsme kontrolovali minule)? Spustit Gnome-Do z terminálu jsi zkoušel, jestli něco při tom pokusu o otevření napíše (nezapomenout nejprve zabít > killall gnome-do)? Nautilus spuštěný z terminálu něco řve (nezapomenout nejprve zabít > nautilus -q)? Pak už jen hledat, který config je špatně, nautilus má především ~/.config/nautilus, ... Pak už takhle na dálku moc neporadím.

martyj

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 30 Listopadu 2014, 17:54:07 »
To je zase problém :) Někde máš nějakou botu v home, většinou se to jen tak z ničeho nic nestane, něco jsi před tím ještě tvořil, krom instalace Gnome-Do?  Psals, že jsi měl špatně práva na $HOME, co práva ostatních souborů v $HOME (jako jsme kontrolovali minule)? Spustit Gnome-Do z terminálu jsi zkoušel, jestli něco při tom pokusu o otevření napíše (nezapomenout nejprve zabít > killall gnome-do)? Nautilus spuštěný z terminálu něco řve (nezapomenout nejprve zabít > nautilus -q)? Pak už jen hledat, který config je špatně, nautilus má především ~/.config/nautilus, ... Pak už takhle na dálku moc neporadím.

Co si pamatuju, tak jediná "akce" kterou jsem dneska vykonal, bylo instalování motivu.

Řve :
gnome-do

(Do:9455): Wnck-CRITICAL **: wnck_set_client_type got called multiple times.

[Error 17:43:34.167] [AbstractKeyBindingService] Failed to bind "Summon in Text Mode" to ""
[Error 17:43:34.192] Encountered error setting GConf key Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Kopírovat_do_schránky: Špatný klíč nebo název adresáře: „/apps/gnome-do/preferences/Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Kopírovat_do_schránky“: „\303“ není znak ASCII, takže není povolen v názvech klíčů
[Error 17:43:34.205] Encountered error setting GConf key Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Předchozí_pole: Špatný klíč nebo název adresáře: „/apps/gnome-do/preferences/Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Předchozí_pole“: „\305“ není znak ASCII, takže není povolen v názvech klíčů
[Error 17:43:34.207] Encountered error setting GConf key Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Další_pole: Špatný klíč nebo název adresáře: „/apps/gnome-do/preferences/Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Další_pole“: „\305“ není znak ASCII, takže není povolen v názvech klíčů
[Error 17:43:34.216] Encountered error setting GConf key Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Předchozích_5_výsledků: Špatný klíč nebo název adresáře: „/apps/gnome-do/preferences/Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Předchozích_5_výsledků“: „\305“ není znak ASCII, takže není povolen v názvech klíčů
[Error 17:43:34.218] Encountered error setting GConf key Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Dalších_5_výsledků: Špatný klíč nebo název adresáře: „/apps/gnome-do/preferences/Do/Platform/Common/AbstractKeyBindingService/Dalších_5_výsledků“: „\305“ není znak ASCII, takže není povolen v názvech klíčů
Could not locate Tomboy on D-Bus. Perhaps it's not running?
Firefox.PlacesItemSource "Firefox Places" encountered an error in UpdateItems: System.InvalidCastException: Cannot cast from source type to destination type.
  at Mono.Data.Sqlite.SqliteDataReader.VerifyType (Int32 i, DbType typ) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Mono.Data.Sqlite.SqliteDataReader.GetString (Int32 i) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Firefox.PlacesItemSource+<LoadPlaceItems>c__Iterator3.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Collections.Generic.List`1[Firefox.PlaceItem].AddEnumerable (IEnumerable`1 enumerable) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Collections.Generic.List`1[Firefox.PlaceItem]..ctor (IEnumerable`1 collection) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Linq.Enumerable.ToArray[PlaceItem] (IEnumerable`1 source) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Firefox.PlacesItemSource.UpdateItems () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Do.Universe.Safe.SafeItemSource.UpdateItems () [0x00000] in <filename unknown>:0 .
Firefox.PlacesItemSource "Firefox Places" encountered an error in UpdateItems: System.InvalidCastException: Cannot cast from source type to destination type.
  at Mono.Data.Sqlite.SqliteDataReader.VerifyType (Int32 i, DbType typ) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Mono.Data.Sqlite.SqliteDataReader.GetString (Int32 i) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Firefox.PlacesItemSource+<LoadPlaceItems>c__Iterator3.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Collections.Generic.List`1[Firefox.PlaceItem].AddEnumerable (IEnumerable`1 enumerable) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Collections.Generic.List`1[Firefox.PlaceItem]..ctor (IEnumerable`1 collection) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Linq.Enumerable.ToArray[PlaceItem] (IEnumerable`1 source) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Do.Universe.Safe.SafeItemSource.UpdateItems () [0x00000] in <filename unknown>:0 .

Nautilus už nemám a Nemo neřve. Na ty práva kouknu

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #16 kdy: 30 Listopadu 2014, 18:06:14 »
Zkus kouknout:
find $HOME -not -user $USER -exec ls -lad {} \;
Vypíše ti soubory/složky z /home, u kterých nejsi vlastníkem.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

martyj

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 30 Listopadu 2014, 18:51:22 »
Zkus kouknout:

Všechno vlastním já.

martyj

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 01 Prosince 2014, 06:02:39 »
Tak jsem se asi opravdu někde ukliknul s rootovským oprávněním. Už se mi ani nezobrazuje wallpaper v přihlašovací obrazovce, asi to s tím taky souvisí. Nechám to zatím otevřené a zkusím ještě něco vyhledat.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #19 kdy: 01 Prosince 2014, 08:51:25 »
ukaz nam vystup z:

cd ~
ls -lad .* | sed "s/$USER/fooser/g"
« Poslední změna: 01 Prosince 2014, 08:53:05 od ntz_reloaded »
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

martyj

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 01 Prosince 2014, 09:12:57 »
ukaz nam vystup z:

cd ~
ls -lad .* | sed "s/$USER/fooser/g"

martin@martin-K50IJ:~$ ls -lad .* | sed "s/$USER/fooser/g"
drwx------ 105 fooser fooser  12288 pro  1 05:25 .
drwxr-xr-x   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 ..
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .adobe
drwxr-x---   2 fooser fooser   4096 zář  7 17:07 .android
drwx------   4 fooser fooser   4096 led  8  2014 .appdata
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    174 lis 11  2013 .apport-ignore.xml
drwx------   2 fooser fooser   4096 lis 30 09:09 .aptitude
-rw-------   1 fooser fooser  24557 pro  1 05:54 .bash_history
-rw-r--r--   1 fooser fooser    220 lis  6  2013 .bash_logout
-rw-r--r--   1 fooser fooser   3537 bře 26  2014 .bashrc
-rw-r--r--   1 fooser fooser   3537 bře 26  2014 .bashrc~
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 led 12  2014 .bitcoin
drwx------  51 fooser fooser   4096 pro  1 05:25 .cache
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .cinnamon
drwxrwxr-x   6 fooser fooser   4096 pro  6  2013 .clamtk
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .compiz-1
drwx------  72 fooser fooser   4096 lis 23 19:25 .config
drwxrwxrwx  25 fooser fooser   4096 lis 30 06:46 .conky
drwxrwxrwx  10 fooser fooser   4096 bře  5  2014 .Conky
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    772 lis  8 22:56 .conkyrc
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    772 lis  8 22:56 .conkyrc~
drwx------   8 fooser fooser   4096 úno  1  2014 .conky-weather
drwxr-xr-x   6 root   root     4096 led 31  2014 .cpan
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .dbus
-rw-r--r--   1 fooser fooser     33 pro  1 05:25 .dmrc
-rw-------   1 fooser fooser     16 lis  6  2013 .esd_auth
drwxr-xr-x   8 fooser fooser   4096 led  5  2014 .etwolf
-rw-r--r--   1 fooser root    17474 lis  6  2013 .face
drwx------   2 fooser fooser   4096 lis 29 04:06 .filezilla
drwxr-xr-x   2 fooser fooser  12288 lis 12 16:06 .fontconfig
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 dub 10  2014 .fonts
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 25 22:55 .freemind
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 úno 25  2014 .furiusisomount
drwx------   5 fooser fooser   4096 pro  1 05:56 .gconf
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 led 27  2014 .gct
drwx------   4 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .gegl-0.0
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 pro  1  2013 .gervill
drwxr-xr-x  22 fooser fooser   4096 led 17  2014 .gimp-2.6
drwxr-xr-x  24 fooser fooser   4096 pro  1 06:28 .gimp-2.8
-rw-r-----   1 fooser fooser      0 lis 30 20:49 .gksu.lock
-rw-rw-r--   1 fooser fooser      0 lis 29 23:46 .gm
drwx------   3 fooser fooser   4096 led  9  2014 .gnome
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .gnome-color-chooser
drwx------   8 fooser fooser   4096 pro  1 05:15 .gnome2
drwx------   2 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .gnome2_private
drwx------   2 fooser fooser   4096 úno 10  2014 .gnupg
drwx------   2 fooser fooser   4096 pro 26  2013 .googleearth
-rw-------   1 fooser fooser     57 lis 27 08:00 .goutputstream-A0X9PX
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře 18  2014 .goutputstream-B426CX
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře 30  2014 .goutputstream-CTOADX
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 12  2013 .goutputstream-DV217W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 25  2013 .goutputstream-D39B8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 led  9  2014 .goutputstream-ESFX8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 31  2013 .goutputstream-E2OZ8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 dub  6  2014 .goutputstream-FDW5DX
-rw-------   1 fooser fooser      0 dub  7  2014 .goutputstream-FW32DX
-rw-------   1 fooser fooser     57 lis 11 00:03 .goutputstream-HZ4APX
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 13  2013 .goutputstream-I7AY7W
-rw-------   1 fooser fooser      0 lis  6  2013 .goutputstream-JHFT5W
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře 23  2014 .goutputstream-JWJQCX
-rw-------   1 fooser fooser      0 kvě  8  2014 .goutputstream-KHILFX
-rw-------   1 fooser fooser      0 kvě 11  2014 .goutputstream-LW6GFX
-rw-------   1 fooser fooser     57 pro  1 05:15 .goutputstream-MADRPX
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 11  2013 .goutputstream-NMMN7W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 25  2013 .goutputstream-PV3Q8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře  7  2014 .goutputstream-QSQ1BX
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 11  2014 .goutputstream-SZ3R9W
-rw-------   1 fooser fooser     57 lis 30 05:39 .goutputstream-TYCSPX
-rw-------   1 fooser fooser      0 dub  5  2014 .goutputstream-UC0GDX
-rw-------   1 fooser fooser     57 zář 25 04:30 .goutputstream-UI6OMX
-rw-------   1 fooser fooser      0 čen  7 23:09 .goutputstream-UORKHX
-rw-------   1 fooser fooser      0 úno 24  2014 .goutputstream-VHUQBX
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře  5  2014 .goutputstream-XBD8BX
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 25  2013 .goutputstream-XEOS8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 25  2013 .goutputstream-XF9M8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 lis 11  2013 .goutputstream-XLBI6W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 12  2013 .goutputstream-ZS277W
-rw-------   1 fooser fooser      0 lis 26  2013 .goutputstream-ZTRZ6W
-rw-------   1 fooser fooser     57 lis 28 16:51 .goutputstream-Z2PUPX
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 29  2014 .goutputstream-1DOIAX
-rw-------   1 fooser fooser      0 čen  1  2014 .goutputstream-1MUNGX
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 31  2013 .goutputstream-1SCE9W
-rw-------   1 fooser fooser      0 pro 19  2013 .goutputstream-4IKM8W
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 30  2014 .goutputstream-4V369W
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 19  2014 .goutputstream-5CGP9W
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře 14  2014 .goutputstream-5UPWCX
-rw-------   1 fooser fooser      0 čec  4 15:34 .goutputstream-5WMBIX
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 18  2014 .goutputstream-7V3T9W
-rw-------   1 fooser fooser      0 bře 15  2014 .goutputstream-7W6SCX
-rw-------   1 fooser fooser     57 zář 24 16:09 .goutputstream-8JJ0MX
-rw-------   1 fooser fooser      0 led 13  2014 .goutputstream-8OS29W
-rw-------   1 fooser fooser     57 lis 21 00:02 .goutputstream-9THLPX
-rw-------   1 fooser fooser     57 zář 23 00:12 .goutputstream-9UDUMX
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    141 bře  9  2014 .gpommerc
-rw-------   1 fooser fooser     69 kvě 20  2014 .grive
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 lis 30 05:40 .gstreamer-0.10
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    187 pro  1 05:25 .gtk-bookmarks
-rw-rw-r--   1 fooser fooser   1558 úno  8  2014 .gtkrc-2.0
-rw-rw-r--   1 fooser fooser   1558 úno  8  2014 .gtkrc-2.0~
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    374 lis 11  2013 .gtkrc-2.0-gnome-color-chooser
dr-x------   2 fooser fooser      0 pro  1 05:25 .gvfs
drwxr-----   2 fooser fooser   4096 kvě 25  2014 .hplip
drwxr-xr-x   3 fooser fooser   4096 led 14  2014 .hyperion
-rw-------   1 fooser fooser 104326 pro  1 05:25 .ICEauthority
drwxrwxr-x   5 fooser fooser   4096 pro  1  2013 .icedtea
drwxr-xr-x   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .icons
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 24  2013 .idlerc
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 pro  1  2013 .java
drwxr-xr-x   2 fooser fooser   4096 bře 25  2014 .jelly-weather-icons
drwx------   3 fooser fooser   4096 bře  2  2014 .kde
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 led 27  2014 .klei
drwx------   3 fooser fooser   4096 úno 25  2014 .kompozer.net
drwxr-xr-x   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .local
drwx------   7 fooser fooser   4096 led 15  2014 .loki
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .macromedia
drwx------   3 fooser fooser   4096 led  8  2014 .mania_drive
-rwxr-xr-x   1 fooser fooser  11933 bře 29  2014 .marks_ns.lua
-rwxr-xr-x   1 fooser fooser  11933 bře 29  2014 .marks_ns.lua~
drwxrwxr-x   3 fooser fooser   4096 lis 25  2013 .matplotlib
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis  6  2013 .mission-control
drwx------   5 fooser fooser   4096 zář  7 17:07 .mozilla
-rw-rw-r--   1 fooser fooser      0 lis 24 20:45 .mtab.fuseiso
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    593 led  5  2014 .notify-osd
-rw-rw-r--   1 fooser fooser    593 led  5  2014 .notify-osd~
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 pro  1  2013 .onboard
drwx------   3 fooser fooser   4096 lis  7  2013 .pki
drwxrwxr-x  14 fooser fooser   4096 zář 26 18:03 .PlayOnLinux
drwx--x--x   5 fooser fooser   4096 led 19  2014 .pokerth
drwxrwxr-x   5 fooser fooser   4096 zář 21 20:32 .Prison Architect
-rw-r--r--   1 fooser fooser    675 lis  6  2013 .profile
drwx------   2 fooser fooser   4096 pro  1 05:25 .pulse
-rw-------   1 fooser fooser    256 lis  6  2013 .pulse-cookie
drwx------   7 fooser fooser   4096 pro  1 08:40 .purple
-rw-rw-r--   1 fooser fooser   3146 lis 25  2013 .pythonhist
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 led 15  2014 .quake4
drwxr-x---   3 fooser fooser   4096 led 30  2014 .q3a
drwxr-xr-x   2 root   root     4096 úno 26  2014 .rpmdb
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 pro 25  2013 .sbm
-rwxrwxr-x   1 fooser fooser 128360 bře 26  2014 .screenfetch-dev
-rwxrwxr-x   1 fooser fooser 128360 bře 26  2014 .screenfetch-dev~
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 srp  6 13:01 .screenlayout
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .screenlets
drwx------   7 fooser fooser   4096 pro  1 08:26 .Skype
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .skype-wrapper
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 11  2013 .slingshot
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 lis 24  2013 .spyder2
drwx------   2 fooser fooser   4096 úno 10  2014 .ssh
-rwxrwxr-x   1 fooser fooser     46 pro  9  2012 .start-conky
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis 13  2013 .stencylworks
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 lis  7  2013 .StencylWorks
-rw-r--r--   1 fooser fooser      0 lis  6  2013 .sudo_as_admin_successful
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 srp  3 23:25 .sudoku
drwx------   3 fooser fooser   4096 led 19  2014 .supertux2
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 kvě  3  2014 .syspeek
drwx------   4 fooser fooser   4096 pro  1 00:02 .thumbnails
drwx------   4 fooser fooser   4096 čec 29 19:01 .thunderbird
drwx------   2 fooser fooser   4096 led 27  2014 .tickr
drwxrwxr-x   6 fooser fooser   4096 zář  7 23:03 .Tribler
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 pro 25  2013 .tvbrowser
drwxrwxr-x   6 fooser fooser   4096 pro 26  2013 .unknown-horizons
-rw-rw-r--   1 fooser fooser      2 lis 29 23:46 .up
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 zář  3 18:36 .ViberPC
drwxrwxr-x   2 fooser fooser   4096 říj 10 21:34 .VirtualBox
drwxr-xr-x   2 fooser fooser   4096 lis 29 05:51 .vmware
drwxrwxr-x   4 fooser fooser   4096 lis 24 20:36 .wine
-rw-------   1 fooser fooser    114 pro  1 05:25 .Xauthority
-rw-rw-r--   1 fooser fooser   7573 zář  1 00:45 .xscreensaver
-rw-------   1 fooser fooser 117702 pro  1 09:07 .xsession-errors
-rw-------   1 fooser fooser 129774 pro  1 05:15 .xsession-errors.old
drwxr-xr-x   5 fooser root     4096 led 29  2014 .Záloha

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #21 kdy: 01 Prosince 2014, 09:21:06 »
Zkus kouknout:

Všechno vlastním já.

1) nevlastnis ;) .. vidim tam veci ktere proste patri rootovi, takze jsi tenhle prikaz bud vubec nedelal a nebo nas tahas za fusekli ..

2) mozna je problem v tom, ze mas /home vlastnene ne rootem, ale uzivatelem ..

3) udelej `chown -Rv $USER:$USER ~' .. eg defaultni skupina se v ubu jmenuje jak uzivatel (zda se) .. ja jsem $USER:users v suse
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

martyj

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 01 Prosince 2014, 09:33:07 »
Zkus kouknout:

Všechno vlastním já.

1) nevlastnis ;) .. vidim tam veci ktere proste patri rootovi, takze jsi tenhle prikaz bud vubec nedelal a nebo nas tahas za fusekli ..

2) mozna je problem v tom, ze mas /home vlastnene ne rootem, ale uzivatelem ..

3) udelej `chown -Rv $USER:$USER ~' .. eg defaultni skupina se v ubu jmenuje jak uzivatel (zda se) .. ja jsem $USER:users v suse

Edit: žádná změna
« Poslední změna: 01 Prosince 2014, 10:08:10 od martyj »

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #23 kdy: 01 Prosince 2014, 15:10:28 »
@ Martyj

Nějak se mi to celé nezdá. Spusť terminál a proveď:
sudo aptitude update
A potom mi ukaž výpis:
Měl bys dostat výpis minimálně o jednom řádku odkazující se na vytořený soubor skrze 1. příkaz s použítým sudo.

Nebo to třeba nakonec nebude problém práv souborů v /home.  ???
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

martyj

• Závislák
« Odpověď #24 kdy: 02 Prosince 2014, 05:35:58 »
-rw-r--r-- 1 root root 0 pro  2 05:32 /home/martin/.aptitude/config
-rw-r--r-- 1 root root 3618 lis 28 20:32 /home/martin/.local/share/Trash/files/stránky.abw
-rw-r--r-- 1 root root 127125 lis 27 09:36 /home/martin/.local/share/Trash/files/lxpup.png

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.