Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci jádra se nemění data na startovací obrazovce  (Přečteno 1367 krát)

capouch

• Návštěvník
Když zaktualizuji jádro, měl bych na startovací obrazovce vidět víc řádků abych si mohl vybrat do kterého chci nabootovat, jestli jsem to dobře pochopil. Jenže jsem po instalaci Ubuntu chtěl vyzkoušet ještě SUSE a nainstaloval jsem ho na další díl disku. Pouze se mi ta startovací obrazovka graficky změnila a nabízela mi volby suse, ubuntu a win. ale když jsem aktualizoval Ubuntu a aktualizovalo se mi i jádro, tak se v menu.lst sice připsal další řádek s verzí 2.6.17-11, ale při spouštění se mi zobrazí pouze volba 2.6.17-10! To znamená že SUSE používá svůj menu.lst? Myslel sem že ten zavaděč bude společnej, je to taky Linux. Dá se s tím něco dělat aby se to zapisovalo jak má?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Po aktualizaci jádra se nemění data na startovací obrazovce
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2007, 16:03:41 »
Je to kvůli tomu, že SuSE přepsalo původní Grub (z Ubuntu) "svým" Grubem, takže po updatu jádra Ubuntu sice do menu.lst nové jádro zapíše, ale zapíše ho do menu.lst z Ubuntu, ne ze Suse. Ale nezoufejte prostě do menu.lst v SuSE nakopírujte řádky týkající se nového jádra z Ubuntu.

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2007, 16:24:31 »
Díky za radu, ale tyhle dva systémy na sebe vzájemně nevidějí, přitom z Ubuntu na Windows vidím. Přitom mám disk rozdělenej na 4 díly - windows, ubuntu, suse a swap, kterej používá jak Ubuntu tak SuSE.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2007, 16:47:14 »
No Ubuntu nevidí SuSE z jednoho prostého důvodu - nikdo mu neřekl, že má něco vidět, takže pokud chcete z Ubuntu "vidět" SuSE oddíl, tak ho normálně připojte/zapište do /etc/fstab - http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD_disku
Jak v SuSE funguje připojování oddílů (tzn. jestli na to mají nějaký speciální nástroj) nevím, ale zapsání do fstab musí fungovat i tam.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.