Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LBP2900  (Přečteno 1455 krát)

JordanT

• Návštěvník
LBP2900
« kdy: 19 Prosince 2014, 20:19:18 »
Ahoj.
 Vyzkoušel jsem snad všechny postupy co jsem na netu našel. Většina je jich však staršího data. A nepohl ani jeden. Je nějaká možnost jak rozběhnout laserové tiskárny od Canonu pod linuxem? Mám model i-Sensys LBP2900 a na pc Lubuntu 32.
 Jsem už vážně zoufalej. Je snad nějaká jiná distribuce, kde se to dá rozchodit?

JordanT

• Návštěvník
Re:LBP2900
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2014, 09:44:10 »
 Tak nakonec tiskárna jede. Žena si potřebovala něco vytisknout a normálně si to vytiskla. Čučel jsem jak puk.
 Bez problémů to však nefunguje. System-config-printer nějak nechce spolupracovat. Běžné tiskové úlohy se nezobrazují v tiskové frontě a nejdou tedy zrušit. Naopak Tisk testovací stránky se zařadí pouze do fronty a netiskne se.
 Jsem však rád, že to funguje aspoň takto

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JordanT

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2014, 12:52:21 »
 Ano. Tyto jsem zkoušel. Zkoušel jsem i verzi 2.00. Zkoušel jsem i neoficialní ovladače. Se všemi verzemi se mi tiskárna objevila bezproblémů v system-config-printer. To nebyl problém. Problém však byl v tom, že se mi tisky pouze hromadily ve frontě a nic se nedělo.
 Každý postup přiřazoval tiskárně jiné URI. Nakonec však tiskárna funguje s URI ccp://localhost:59687 Jen s omezeními které jsem psal výše.
 No, na to, že s linuxem začínám to beru za úspěch, ale už jsem to málem vzdal.... No ale jaký postup jsem použil naposled už bohužel netuším.

JordanT

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2014, 08:56:39 »
Tak mám stále problém. Tiskárnu se mi sice podařilo jakštakš rozchodit, ale potřebuji ji sdílet v domácí síti. Přes Sambu okolní počítače tiskárnu vidí, ale nic nevytisknou...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.