Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení tapet po přidání nových  (Přečteno 1702 krát)

jarekP

• Návštěvník
Nastavení tapet po přidání nových
« kdy: 01 Ledna 2015, 13:11:20 »
Mám Ubuntu 14.04 LTS, po vložení nových tapet do /usr/share/backgrounds a připsání těchto tapet do: /usr/share/gnome-background-properties/trusty-wallpapers.xml pomocí geditu, se mi v okně nastavení Vzhled - Pozadí nezobrazuje původně funkční roletka s donastavením tapety, výběr z Vyplnit,Dlaždice,Zvětšit,Střed....  Tato možnost úplně zmizela z grafiky. Kde jsem udělal chybu? Jak tyto možnosti zase dostat zpět?

[příloha smazaná administrátorem]

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Nastavení tapet po přidání nových
« Odpověď #1 kdy: 01 Ledna 2015, 14:56:25 »
Pokiaľ nechceš striedať automaticky tieto tapety tak ich nepotrebuješ mať v usr/share.. ale len v nejakej zložke s obrázkami (.images v home) a potom tam tá funkcia zostáva.
Ak chceš, aby sa striedali aj tvoje obrázky (alebo len tvoje), tak si vytvor ten súbor xml a doň vlož cestu k už upraveným obrázkom. (napr. orezaným v gimp-e)
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2015, 15:32:47 »
stáhni si Wallch

jarekP

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2015, 17:54:02 »
Díky za obě rady, jistě to lze takto vyřešit. Možná se v tom moc pitvám, ale mě by zajímalo proč tato roletka s volbami zmizela pouhým přidáním tapet.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2015, 09:07:47 »
To netuším, pokud tem .xml soubor upravíš do původního stavu, tak se ta roletka vrátí?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.