Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xubuntu 14.04  (Přečteno 1599 krát)

jirkaotice

• Návštěvník
xubuntu 14.04
« kdy: 02 Ledna 2015, 13:11:37 »
Ahoj, měl bych takový dotaz spíše prosbu,
Nainstaloval jsem na staré PC provedení tower, xubuntu 14.04. PC je už za zenitem spíše v "důchodu" řeším problém, hledal jsem na internetu v různých forech, PC po uspání nelze probudit vůbec, PC jsem zadal ať se neuspí a přece se po čase uspal a nejhorší je, že to nic nenapíše (chybu), musí se celý vypnout a spustit znovu. Rád bych se poprosil něho zkušenějšího o pomoc děkuji moc za jakoukoliv pomoc.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re:xubuntu 14.04
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2015, 15:42:12 »
Zdravím,
a jak se projeví to "nelze probudit", vůbec se tedy zpětně nezapne? Nebo pouze vidíte černou obrazovku? V takovém případě by snad mohlo pomoci http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=71336.0
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

jirkaotice

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2015, 20:59:39 »
Zdravím, obrazovka je černá vůbec nic nereaguje na probuzení PC. Děkuji za ochotu pomoci

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2015, 21:13:47 »
Máte nastaven auto-login, nebo po zapnutí počítače ještě zadáváte heslo pro konkrétního uživatele? Vlákno, na které jsem vás odkázal nepomohlo? Co jste zkoušel?

Pokud máte tedy nastavené přihlašování pomocí hesla, zkusil bych:
editovat soubor /etc/lightdm/lightdm.conf
Kód: [Vybrat]
sudo mousepad /etc/lightdm/lightdm.confA najděte a následně přepište řádek "autologin-user=username" na "autologin-user=false". Uložte, restartujte PC a při následujícím probuzení, by se již měla objevit obrazovka pro zadání hesla.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

jirkaotice

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Ledna 2015, 21:23:29 »
Zdravím, počítač se nastavuje pomocí hesla, je u příbuzných jakmile tam půjdu zkusím tam zadat to co jste mi poslal děkuji napíši jak to dopadlo. Ještě jednou díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.