Rád bych zprovoznil Ubuntu/Kubuntu na svém starším Acer Extensa 5220:
http://www.alza.cz/notebook-acer-extensa-5220-051g12mi-d80981.htmZkoušel jsem to před několika měsíci a z DVD mi to běhalo dobře, šlo to i nainstalovat, ale jakmile jsem si tam doinstaloval/aktualizoval základní věci abych se mohl alespoň dívat na internet, tak mi to přestalo chodit.
Je to už několik měsíců, tak si nevzpomínám na všechny detaily, ale byl tam problém s vypínáním, nějak se to vždycky seklo a pak už to vůbec nejelo. Měl jsem úplně ten stejný problém jak s Ubuntu, Kubuntu a Linux Mint. Také tam nešla zprovoznit tiskárna Samsung, i když ovladače k tomu jsou dostupné.
Zajímalo by mne zdali by se nechalo nějak zevšeobecnit proč mi to nešlo?
Acer tvrdí, že by tato moje sestava měla s Linuxem fungovat.
Rád bych Linux používal, ale bohužel jsem s tím již strávil spoustu času s nulovým výsledkem.
Tak bych potřeboval vědět jaké jsou možnosti, zdali to má vůbec s tímto notebookem cenu zkoušet, nebo co by tam mohlo být za problém?
Také jsem měl problémy s přepsaným zavaděčem windows, přestal fungovat i zavaděč na recovery oddíl, řešil jsem to tu dlouze na jiném příspěvku, jak to vrátit do původního stavu, ale nevyřešilo se to.
Mám ted windows přeinstalované a zase mi chodí dobře, ale když nainstaluji opět Linux a přestane mi zase fungovat, nebudu moci bootovat jednoduše ani do windows, toť moje předešlá zkušenost.
Jak to řešíte, rád bych věděl předem a získal nějaké poznatky a tak uvítám Vaše názory.