Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dělený archiv  (Přečteno 1639 krát)

FrenkyPohodar

• Návštěvník
Dělený archiv
« kdy: 04 Února 2015, 19:04:23 »
Zdravím. Mám problém  potřebuji zabalit 4GB a rozdělit na 2 x 2GB.
Zkoušel jsem to v ubuntu ale po zabalení vznikl jen jeden archiv a měl jen pár MB.
Něco dělám asi špatně.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Dělený archiv
« Odpověď #1 kdy: 04 Února 2015, 21:33:34 »
Ak nemas doinstaluj do systemu rar alebo p7zip-full.
Potom klikni pravym na to co chces zbalit-komprimovat a na komprimovanie vyber bud ten rar alebo 7z. Klikni na dalsie volby a tam je velkost na aku chces delit ten subor.
« Poslední změna: 04 Února 2015, 21:35:22 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

FrenkyPohodar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2015, 03:47:57 »
Tak to dělám správně, divné je vidět že nezpracuje vše co má a hodí že už je hotovo.

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2015, 06:34:32 »
nad jakým filesystémem se to snažíte udělat?

pokud to je FAT32ka, tak tam je maximální velikost souboru 4GB (a nevím co to udělá, pokud se to povede překročit...)

EDIT: ještě drobnosti - pokud je to možné, tak by bylo lepší zrovna rar vynechat (je to placené a free je pouze unrar) a pokud někdy už máte soubor, který chcete rozdělit na menší kusy, tak omrkněte split
Kód: [Vybrat]
man split
« Poslední změna: 05 Února 2015, 06:40:45 od jmp »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2015, 09:07:45 »
pokud to je FAT32ka, tak tam je maximální velikost souboru 4GB (a nevím co to udělá, pokud se to povede překročit...)

Nepovede. Do 31bitove hodnoty velikosti proste vetsi cislo nenarves.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jmp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2015, 09:53:37 »
zkoušet to nehodlám, ale myšleno bylo, že nevím, zda to přeteče (a zbylý "ocásek" soboru to zapíše znova od začátku či to udělá ještě nějakou divnější věc) nebo ořízne na ty 4GB...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2015, 10:08:17 »
To zalezi na implementaci... nektere pretecou velikost, takze se zapise skutecne 4.2GiB, ale udana velikost bude jen 200MiB od zacatku (a zbytek bude nedostupny - partial file), nektere jenom oriznou a nastavi velikost na 0xFFFFFFFF (asi nejcastejsi - no space left on device)... prepisovani dat od zacatku jsem jeste nevidel a ani nevim jak to implementovat jako "bug" :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.