Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spuštění Ubuntu bez instalace - po první nabídce zamrzne  (Přečteno 2397 krát)

Sahvi

• Návštěvník
Zdravím,
marně se snažím o spuštění Ubuntu bez instalace na následujícím compu Lenovo

Notebook - AMD Quad Core FX-7500, 15.6" LED 1920x1080, RAM 8GB, AMD Radeon R7 M260 2GB + AMD Radeon R7, SSHD 1TB 5400 otáček + 8GB cache pro zrychlení běhu OS, v základu s Windows 8.1 64-bit

Po úvodní nabídce:
Spustit bez instalace
Nainstalovat
atd....

po chvíli zčerná obrazovka a vše zamrzne. Reaguje stejně i když spustím jinou položku z nabídky, např. kontrolu bootovacího disku.

V DVD to není, reaguje stejně při bootování s Flash disku.

Přečetla jsem kde co, podařilo se mi zobrazit vypsání hlášek při bootování a zamrzne u řádku:

Iitialized radeon 2.36.0 20080528 for 0000:00:01.0 on minor 0

nebo případně u

registered panic notifier

V závislosti na tom, jestli povolím v BIOSU switchable graphic nebo ne. Ale ani v jednom případě se to dál nedostane.

Při ACPI=off to zamrzne také, jen o kus dál.

Předpokládám, že bude chyba v grafických kartách, ale nevím, jak na ní.
Mám se pokoušet o instalaci?

Za radu budu moc vděčná.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Spuštění Ubuntu bez instalace - po první nabídce zamrzne
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2015, 08:03:21 »
Ahoj, jak jsi tu flashku vyrabela?
Nemas v biosu nejakou "ficuru" typu quick boot? Kdyztak to povypinej...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Sahvi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2015, 08:44:26 »
Ahoj,

flashka vyrobena dle tohoto návodu http://wiki.ubuntu.cz/instalace/z_flash_disku

s Biosem jsem si hrála snad hodinu. Nakonec měním Boot Mode z UEFI na Legacy Support, Boot priority z UEFI First na Legacy First a OS Optimizet Defaults z Windows 64bit na Other OS. A samozřejmě bootování z USB.

Tady je jediná obrazovka, která se mi zobrazí při načítání Ubuntu - klávesa F6 tam nefunguje

A tady je obrazovka po zamrznutí

Ještě jde změnit v BIOSU Graphic Devize ze Switchable Graphics na Diskrete Graphic, ale zamrzne to taky trochu jinde.

vxmery

• Stálý člen
  • **
Spuštění Ubuntu bez instalace - po první nabídce zamrzne
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2015, 10:12:03 »
Citace
flashka vyrobena dle tohoto návodu...
Neuvádzaš akú verziu Ubuntu si použila. Mala by to byť verzia 14.04 64 bit. Tipujem to na blbo urobenú flashku. Pod Win sa používa Unetbooin alebo Win32 DiskImager . Navrhujem preformátovať a urobiť flashku znova.
Citace
s Biosem jsem si hrála snad hodinu. Nakonec měním Boot Mode z UEFI na Legacy Support, Boot priority z UEFI First na Legacy First a OS Optimizet Defaults z Windows 64bit na Other OS
Bios by som uviedol do pôvodného stavu. Ubuntu 14.04 64 v pohode nabootuje pod UEFI a Secure boot. Keď urobíš toľko zmien naraz, ťažko zistíš, kde bola chyba.
Dobrá nálada nevyrieši všetky problémy ale naserie toľko ľudí, že stojí za to si ju zachovať.
Linux Mint 19.1 Cinnamon

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 11 Února 2015, 11:27:02 »
OS Optimizet Defaults z Windows 64bit na Other OS.

Tu optimalizaci nech vypnutou.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Sahvi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Února 2015, 23:39:16 »
Postupovala jsem takto:
Stažení ISO souboru (verze 14.04 64 bit) - kontrola hashe - vypaleni DVD - nejde - vypaleni druheho DVD v jinem programu - nejde - vytvoreni flash disku v programu Unetbootin po naformátování na FAT32. Předpokládám teda, že bude chyba někde jinde. Šance že by byla špatná všechna média mi nepřipadá velká. Ale ještě mohu začít někde shánět original disk. :-(

Bios jsem upravovala - vypínala postupně. Když nechám UEFI nevidím postupný výpis logu ani úvodní fialovou obrazovku, menu ano. Ale zamrzne to úplně ve stejnou chvíli stejně, jen nahoře v rohu zůstanou na obrazovce dva znaky - stříška a zavináč - a neblikající kurzor.

vxmery

• Stálý člen
  • **
Spuštění Ubuntu bez instalace - po první nabídce zamrzne
« Odpověď #6 kdy: 12 Února 2015, 11:38:05 »
Citace
Šance že by byla špatná všechna média mi nepřipadá velká
To je pravda. Takže jednoduchá diagnostika. Skús nabootovať z Tvojho LiveDVD alebo USB nejaký iný 64bitový stroj. Ak nepôjde nabootovať, stiahni si ISO odtiaľto a urob si LiveUSB znova.
Verzia 14.04.1 LTS desktop (64bit). Cez BitTorrent by to malo ísť rýchlejšie.
Nič vtipnejšie ma nateraz nenapadá.
Dobrá nálada nevyrieši všetky problémy ale naserie toľko ľudí, že stojí za to si ju zachovať.
Linux Mint 19.1 Cinnamon

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.