Dobrý den,
pod Ubuntu 14.10 64bit jsem chtěl provozovat seznam filmů, napadla mě databáze. Vše se zdálo úspěšné, až... vyhledávání v databázi je ukrutně pomalé. Při nějakých 5000 řádcích a 12 sloupcích (i když zaškrtnu prohledávat jen jeden sloupec z nich) trvá vyhledání záznamu z konce tabulky hodně přes 20 sekund (na stroji AMD-8350 při 4 GHz). Fyzický objem databáze je přitom necelé mego. Našel jsem rady: zvětšit paměť programu. Zkusil jsem až 256 M, pro "obrázky" 32 M, zkrátit "undo" - nepomohlo. Našel jsem: vypnout JR. Bez efektu. Našel jsem: smazat .config/libreoffice složku. Též bez výsledku. Zkusil jsem databázový soubor umístit do ramdisku, ale také to nepomohlo (fakt). A když dám hledání podle indexované položky, čas se zkrátí na "úchvatných" 16 sekund. Problém se netýká startu aplikace, ten proběhne uspokojivě rychle.
Už jsem se dočetl, že LO je jednovláknová, a stížnosti na šnekovitost se podle strejdy gůgla táhnou už dlouhá léta. No což... ale stejně je to nezvykle pomalé, protože když jsem tentýž objem dat vložil do LibreOffice excelu, vyhledání záznamu je adekvátní - doslova okamžité.
Možná dělám nějakou blbost která je do očí bijící a proto mě nenapadla, nebo jsem si něčeho nevšiml. Má někdo radu jak toho šneka trochu rozpohybovat? Anebo je to prostě daň za produkt zdarma ber/nebo neber...? Děkuji.