Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Raspberry PI 2 UBUNTU  (Přečteno 3817 krát)

killboot

• Návštěvník
Raspberry PI 2 UBUNTU
« kdy: 18 Února 2015, 18:44:37 »
Zdravím. Mám dotaz, jsem lamka co se linuxu týče. Takže mě budete nenávidět. Chci se jen zeptat na pár věcí.

Koupil sem si Raspberry Pi 2 a používám ho jako multimediální centrum..musím říct že je naprosto super co se rychlosti týče..odezva super...Bez problému si poradí i s 5GHz wifi prostě paráda. Ale jak sem se o to začal zajímá víc tak se dost zalíbilo UBUNTU s tím grafickým rozhraním a ať jsem hledal kde jsem hledal nikde jsem se nedočetl jestli to Raspberry umí nebo teprve bude umět? Je nějaká možnost tam nahrát ten systém nebo ne? Zkoušel jsem "SNAPPY UBUNTU CORE" ale příkazový řádek je pro mě trochu mimo na normální fungování. Doufám že tímto dotazem nikoho nenaštvu :)

Díky  :)

Cuore

• Závislák
Re:Raspberry PI 2 UBUNTU
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2015, 19:09:30 »
Nikoho nenaštveš, jen se obávám, že ty máš ARM a ne x86. Navíc ta malina má moc malý výkon na operační systém jako je ubuntu. Spíš bych se poohlédl po nečem odlehčeném přímo pro malinu jako je Raspbian.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2015, 19:10:32 »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

killboot

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2015, 19:23:04 »
Díky díky, ten odkaz vypadá docela srozumitelně mrknu na to a dám vědět...sice se k tomu dostanu asi až v pondělí ale uvidíme :) , jde mi spíš o to že u toho multimediálního centra nemůžu koukat na film a u toho třeba stahovat další.. měl sem v ložnici notebook s XP ale už mě štvalo jak to hučí a chtěl sem něco všestraného..zatím to řeším tak že přes telefon si stahuju na disk připojenej k wifině ale neni to co jsem chtěl :) ... pak se mi ještě líbil PIDORA ale to je asi otazka času než bude na ARM7 ..

no v pondělí se ozvu jestli to šlape :)

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2015, 19:40:08 »
Každopádně souhlasím s tím, co napsal Cuore. Taky bych tam hodil Raspbian nebo podobné distro.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

killboot

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2015, 09:33:37 »
Jasný no..jenomže na Raspbianu mi pořad padá prohlížeč..nevím proč chci zkusit chromium..ale dřív jak v pondělí to nebude

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.