Nejsem ještě zcela senior, je mi 45, přesto díky zeleno. Nemám fejs a gůgl účet mám jen pro synchronizaci prohlížeče. Nikdy bych se nikam přes tyto MRŠINY nepřihlásil, i kdybych je měl. Mám se prostě rád. Přesto neberu lidem jejich zálibu poskytnout komukoliv cokoliv, je to jejich boj.
Přihlašování přes (např.) Fejs by mi nevadila, ale dobrá poznámka byla od juwa2. Mám obavu, že přesně k tomu by to vedlo.
Otázka a odpověď.
Rozumím, co máte na mysli a jsem pro. Všiml jste si, že Ubuntu.cz má na to páku? Říká se jí WIKI. Dobrá věc, pokud není stará jako Metuzalém. Sem bych cílil hlavní výtky. Když jsem na Wiki našel prastarý návod, který jsem zrovna byl schopen zrenovovat, nedostal jsem se k editaci. Přihlášení z fóra tam nefunguje a registrace také ne. Musel bych někde požádat o přístup, pak by mi to asi někdo schválil, když by mi přišla "pozvánka", už bych byl zase na montáži v nějaké dědině bez netu, 2 týdny bych nic nemohl dělat, přijel bych domů na gigový net a tam už by čekal mail, že z ddůvodu neaktivity ... atd. Tohle je skutečný zabiják zdejšího fóra. Místo, kde má přesná otázka přesnou odpověď již existuje.
Za sebe jsem pro, aby stránky udržoval více nej jeden člověk. Mám to tak i na svém serveru a má to více výhod, nežli nevýhod.
A ještě ke změně fóra
Za mne, a věřím, že nejen za mne, je toto fórum přesně takové, jaké potřebuji. Nemluvím o vzhledu, ten mne nezajímá. Mluvím o principu. Pokusím se o vysvětlení, ale kdo to nemá jako já, asi stejně nepochopí.
Někdo zde položí dotaz, odpoví mu několik lidí, často protichůdné informace, nakonec se tazatel dobere řešení. Jeho řešení ale z důvodu principu Linuxu nebude fungovat u mne. Ale systém řešení, vypozorovaný z logiky kroků v odpovědích, mne nasměruje, a následně mi umožní vyřešit shodný problém na jiném prostředí (neřku-lli distribuci).
Ono je to tak, že v Linuxu často existuje jen úzce správná odpověď - pro úzkou skupinu lidí. Ostatním nepomůže.
Takže s chutí do toho, oslovte pana Stanke a překvapte nás.