Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: změna Ctrl+c  (Přečteno 1698 krát)

kukide

• Aktivní člen
  • *
    • Cafescope
změna Ctrl+c
« kdy: 15 Března 2015, 20:02:42 »
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli nějak můžu přidat ještě jednu zkratku pro Ctrl+c a Ctrl+v. Protože jsem levák a mám myš vlevo od klávesnice a často to používám u jedné práce tak mě napadlo že bych si tu zkratku změnil na nějakou pravou kombinaci abych pořád nemusel sundavat ruku z myš. Nějak jsem se snažil udělat vlastní zkratku v nastavení ale neznám příkaz pro copy a paste... mám ubuntu 14.04
předem dík

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:změna Ctrl+c
« Odpověď #1 kdy: 15 Března 2015, 20:29:13 »
Skusal si oznacit text mysou potom nastavit kurzor kam to chces skopirovat a stlacit kolecko mysi?
Toto by ti nevyhovovalo?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kukide

• Aktivní člen
  • *
    • Cafescope
« Odpověď #2 kdy: 15 Března 2015, 22:20:25 »
Dík to vím, ale to není úplně ono pro moji práci... protože z jedné stránky kopíruju a do okýnka kde jsem něco vložil dávám něco nového takže bych to backspacem musel mazat a to trvá stejně dlouho a pak to nové tam teprve vložit, takže časově to vyjde stejně jako sundat dvakrát ruku z myši... řeším to protože to udělám jednou za minutu a to  několik hodin v kuse takže by mi fakt vyhovovalo si navrhnout novou zkratku...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 15 Března 2015, 23:21:55 »
Nieco teraz citam a pise sa tam ze by malo fungovat ctrl+insert ako copy a shift+insert ako paste.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kukide

• Aktivní člen
  • *
    • Cafescope
« Odpověď #4 kdy: 16 Března 2015, 10:52:38 »
Jééé super funguje dík moc to mi výrazně zrychlí práci :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.