výpis je následující:
paja@NT-Linux-Kubuntu:~$ dmesg | grep dvb
[ 595.662245] dvb-usb: found a 'Avermedia AverTV Volar HD & HD PRO (A835)' in cold state, will try to load a firmware
[ 595.686843] dvb-usb: downloading firmware from file 'dvb-usb-af9035-01.fw'
[ 595.991265] dvb-usb: found a 'Avermedia AverTV Volar HD & HD PRO (A835)' in warm state.
[ 595.992858] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 596.101863] dvb-usb: Avermedia AverTV Volar HD & HD PRO (A835) successfully initialized and connected.
[ 596.111038] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_af9035
zkusím ještě povyměnovat ty ovladače a uvidím co to udělá
--- tak se koukám, že ve výpisu je že se používá ovladač 'dvb-usb-af9035-01.fw', tak si řikám jestli má vůbec smysl zkoušet měnit ovladač 'dvb-usb-af9035-02.fw'?
program tvme umožnuje načíst kanaly i z nejakých seznamu (viz obrázek v odkaze níže)
je možné to případně tedy udělat takto?? zatím se mi nepovedlo ovšem žádný soubor najít.
https://drive.google.com/file/d/0B57zQIG_JsE6ZjVMTHZYTi1SQ3c/view?usp=sharing------a mám nové informace----
když připojím tuner na anténu na střeše, zkoušel jsem
1-slavkov= nic nenašel
2-v brně= nic nenašel
pak jsem vyzkoušel tu malou anténku co k tomu dávají
-v Brně= a našlo to nějaké tv i rádio myslím ze dvou prefixů (kanál 538 a 626), ale s 0% signálu, nic to nepřehraje a program Metv hlásí: "selhalo uzamčení kanálu"
-------a program vlc spušteny pres terminal mi pri vyhledavani kanalu napise (jen cást vypisu):
[0xaf0b7038] main input error: open of `dvb-t://frequency=538000:bandwidth=0' failed
[0xaf0b7be0] dtv access error: cannot access DVR: Device or resource busy
[0xaf0a9890] main input error: open of `dvb-t://frequency=538000:bandwidth=0' failed
[0xaf0b9758] dtv access error: cannot access DVR: Device or resource busy
[0xaf0b7038] main input error: open of `dvb-t://frequency=538000:bandwidth=0' failed
[0xaf0b7be0] dtv access error: cannot access DVR: Device or resource busy
[0xaf0a9890] main input error: open of `dvb-t://frequency=538000:bandwidth=0' failed
[0xaf0b9ef0] dtv access error: cannot access DVR: Device or resource busy
===== další nové info ===
to je divočina, už mi to chvíli jelo.
Neměl jsem čas tak jsem nt vypnul. Pak jsem se v jinem pc docet ze nekdo mel problem se současně zapojenou wifi usb a tv usb a že problém se vyřešil odpojením wifi.
Já používám bezdrátovou myš, tak jsem ji odpojil a nt zapnul a tv kanály naladěný z minula se najednou na tu malou anténu rozjely a hrály. nova prima ct1...
"nevím ovšem jestli pomohlo vypnutí nebo vytažení myši"Chvili jsem na to koukal. A zkusil dát prohledat znovu signál jestli najde další prefixy a dal restart.
Po restartu mi nic nejelo a Metv hlásil nepřítomnost tuneru. Tak proběhl další restart a ted zas kanály jedou.
ted je otázka jestli mi pojedou i ve slavkove a na anténu co mám na střešeodpo dám vědět
zatím díky moc za tvoji pomoc