Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spuštění skriptu po startu  (Přečteno 1741 krát)

vklatil

• Návštěvník
Spuštění skriptu po startu
« kdy: 18 Března 2015, 13:26:17 »
Mám problém na Ubuntu 14.04 s tiskárnou Canon LBP 1120.
Když chci, aby tiskla musím zabít proces ccpd a captmoncnabc a následně spustit ccpd - pak tiskárna až do restartu PC tiskne.
Zkoušel jsem mnoho řešení jak tiskárnu přinutit k tomu, aby tiskla i bez nutnosti zabití a spuštění procesu, bohužel jsem to nerozchodil.
Rád bych to tedy vyřešil skriptem, který toto udělá sám při spuštění PC, ale nevím jak na to.
Napsal jsem skript a umístil ho do  /etc/init.d:
  #!/bin/bash
  pkill -9 -x ccpd
  pkill -9 -x captmoncnabc
  /etc/init.d/ccpd start
  /etc/init.d/ccpd status

Bohužel po restartu tiskárna nejde - musím to provést následně v terminálu.
Nevím kde je chyba, se skripty nemám žádnou zkušenost.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Spuštění skriptu po startu
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2015, 13:30:24 »
1) pokud jsi na zaklade "selskeho rozumu" usoudil, ze kdyz umistis neco do etc/init.d tak ze se to bude automaticky, tak doporucuju **vyvarovat dalsiho pouzivani Tveho selskeho rozumu ve vztahu k pocitacum, zkus radsi google a nebo ubunti wiki

2) proc zabijs kill -9 ???

3) nebylo by tedy dobre zjistit, co je spatne se sluzbou ccpd, ze to nefunguje z te prvni instance ?
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

vklatil

• Návštěvník
Re:Spuštění skriptu po startu
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2015, 23:19:12 »
1.) na zaklade "selskeho rozumu" jsem neusoudil ze kdyz umistim neco do etc/init.d tak ze se to bude automaticky - takto  jsem to našel v návodu řešení tohoto problému a zkusil použít (možná by mi více pomohlo poradit jak je to správně)

2.)  kill -9 zabijím proto, že jsem to našel jako řešení jak tento problém vyřešit a funguje to.

3) co je špatně se službou ccpd asi nezjistím a nejsem v tom sám. Je toho na netu docela hodně, že tato tiskárna je docela častý problém. Někdy se služba spustí a tisk funguje, někdy to jde až po zabití a spuštění procesu. Na Ubuntu 12.10 to chodilo bez problémů po nové instalaci 14.04 a instalaci tiskárny stejným způsobem jako na 12.10 nejde. Na Win XP tiskárna jela bez problémů....

Jinak děkuji za radu jak to v Ubuntu vyřešit.
« Poslední změna: 18 Března 2015, 23:47:12 od vklatil »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.