Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace openvpn  (Přečteno 1323 krát)

max2005

• Návštěvník
Instalace openvpn
« kdy: 23 Března 2015, 15:07:06 »
-- Ahoj všem, předně se omlouvám jestli toto téma patří jinam či už je někde vyřešeno (nenašel jsem).

Mám problém s instalací potažmo funkčností openvpn.

ubuntu Ubuntu Linux 12.04.2
kernel mám Linux 3.5.0-54-generic i686

Nedaří se mi openvpn nainstalovat pravda jsem v linuxu dost značný nováček takže se mnou prosím mějte trpělivost :)

zkoušel jsem to dvěma způsoby jak z webminu - softwarové balíčky tak pomocí příkazu apt-get install openvpn

jak jsem různě po fórech vyčetl tak sem měl pak zkopírovat z /usr/share/doc/openvpn/examples/easy-rsa/2.0 /etc/openvpn/easy-rsa kam se asi balíček nainstaloval neboť jinak netuším kde ho jinak najdu.
celému adresáři v etc/openvpn/easy-rsa jsem přiřadil práva 0700 no pak se mi povedlo vygenerovat po editaci varsu vše potřebné ale je mi to prd platné když openvpn neběží ani ve webminu ho nemám tak sem pátral dál a zjistil že by v etc/init.d/ měl být openvpn noo tak ten tam nemám nakonec jsem ho našel v sample-scripts rozbalil a přejmenoval do init.d a pokusně i do init  jako openvpn a najednou už se to ve webminu bylo vidět jenže spustit to nejde napíše to maximálně /etc/init.d/openvpn: 88: .: Can't open /etc/rc.d/init.d/functions ale já tu adresář rc.d vůbec nevidím.

Můžete mi prosím někdo poradit jak mu mám vysvětlit že chci aby se vůbec spustil :) děkuji

Max
« Poslední změna: 23 Března 2015, 15:16:03 od max2005 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.