Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace UBUNTU na stolni pocitac - kompatibilita HW  (Přečteno 1625 krát)

milanSK

• Návštěvník
instalace UBUNTU na stolni pocitac - kompatibilita HW
« kdy: 22 Dubna 2015, 19:02:09 »
Ahojte, chcem poziadat o radu, nakolko som na roznych forach nenasiel to prave orechove ohladom mojho problemu. Mam stolovy PC doska Gigabyte B75M-D3H, procesor Intel i3 2120, grafika nvidia GTX550Ti, RAM 2x4GB.
Chcel by som nainstalovat UBUNTU konkretne ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso, len mam obavu ohladne grafickej karty nakolko aj procesor ma vlastnu graficku kartu, cize ci rozchodim aj tu GTX550Ti, cital som na forach, ze po instalovani UBUNTU na procesoroch intel i3,i5 po restarte nabehne cierna obrazovka, proste nevyznam sa az tak v tejto problematike. Nasiel som na stranke nvidie, ze moja grafika ma aj ovladac na linux, takze s tym by nemal byt problem.
proste potreboval by som radu ako asi postupovat, alebo coho sa vyvarovat, aby sa mi to podarilo nainstalovat.
Skusal som UBUNTU ako live CD, prostredie zaujimave, co sa mi nepodarilo rozchodit je CZ lokalizacia, nejako mi to neslo stiahnut ale mozno preto lebo to bolo len Live CD.
PC pouzivam viac menej iba na internet, obcas si zahram so synmi Counter strike GO cez Steam, ale ta hra podporuje linux takze v pohode
DAKUJEM za kazdu radu

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:instalace UBUNTU na stolni pocitac - kompatibilita HW
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2015, 07:00:06 »
Udelj si liveUSB, vyzkousej. Kdyz vsechno bude fungovat, tak to bude fungovat i po instalaci.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

milanSK

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2015, 11:24:19 »
Udelj si liveUSB, vyzkousej. Kdyz vsechno bude fungovat, tak to bude fungovat i po instalaci.
Live USB som neskusal iba Live DVD konkretne ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso ale to je asi jedno,a to mi slo v pohode, fungovalo vsechno, noo musel som rucne nastavit sietovu kartu, aby som sa mohol pripojit na internet, nepodarilo sa mi nahodit cestinu, ale to nevadilo, v info o systeme mi napisalo ze graficka karta je Gallium 04 On NVCF, to som nevedel, ci je to driver na graficku kartu GTX 550TI co mam v PC alebo na grafiku co je v procesore, LCD monitor mam napojeny na vystup z grafickej karty a nie na ten vystup co je na doske, takze by to mala byt grafika GTX 550 ti.
Este otazocka skusat nainstalovat driver z oficialnej stranky nvidie (nasiel som subor NVIDIA-Linux-x86_64-346.59.run) na system spusteny iba z LIVE DVD asi nepojde, vsak? to pojde iba na nainstalovany system, a je nutne povodny ovladac Gallium predtym odinstalovat? ci iba preinstalovat novym
DAKUJEM

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2015, 11:58:52 »
Precti si wiki, je tam clanek pro zacatecniky, o ovladacich grafickych karet atd...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

petertomasy

• Stálý člen
  • **

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.