Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci z Unetbootin černá obrazovka  (Přečteno 1341 krát)

Jiří Dantier

• Návštěvník
Po instalaci z Unetbootin černá obrazovka
« kdy: 26 Dubna 2015, 17:28:44 »
Dobrý Den,

Mám netbook (bez CDmechaniky) Samsung: NP-NF110

Chtěl jsem instalovat Xubuntu, v Live verzi hezky šlapalo, Instalace z Live verze se sekla na rozdělení disků.

Tak jsem přešel z5 na win7, spustil uNetbootin dal jsem instalaci z HDD, krasně se rebootl, najel instalaci vše ok.

Na začátku inst. jsem zvolil že chci jen Xubuntu na SATA (win7 je pro můj netbook pomalý)  dal jsem vlastně stávající win7 smazat.
Na konci inst. jsem možná udělal chybu, kdy jsem se trošku "uklikl"  při dotazu na instalaci ( dodatečného softwaru) jsem místo označení všech omylem dal ENTER (takže popravdě, ani nevím jestly to přeskočilo nebo dalo vše) ... :D 

inst. jela pěkně dál

na úplném konci jsem možná udělal druhou chybu nevyjmul jsem SD kartu, před rebootem.

VÝSLEDEK: problikne bios nabídka(normální funkčnost //nejspíš// )  a místo načtení systému černá obrazovka s blikajícím podtržítkem (které nereaguje na žádnou klávesu)

PS: nevěděl jsem jakou tam mám architekturu, tak jsem zvolil poslední verzi 32bit. Xubuntu.

OTÁZKA: Jak tam mám cokoliv dostat bez CD mechaniky ? :)
Děkuji moc všem !

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Po instalaci z Unetbootin černá obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2015, 19:44:39 »
PS: nevěděl jsem jakou tam mám architekturu, tak jsem zvolil poslední verzi 32bit. Xubuntu.
OTÁZKA: Jak tam mám cokoliv dostat bez CD mechaniky ? :)

Pouzijte verzi 14.04

Unetbootin by mel fungovat. Pro jistotu ale vyjmete pred instalaci vsechny externi disky/karty.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Jiří Dantier

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2015, 17:45:33 »
Mozna jsem se nevyjadril presne , ale on ten net book po te instalaci jaksi nefacha vubec teda krom cerne obrazovky a biosu.

juwa2

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2015, 18:18:32 »
No tak to nainstaluj znova, tentokrát pořádně!

Ventero

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2015, 21:58:38 »

Pouzijte verzi 14.04

Unetbootin by mel fungovat. Pro jistotu ale vyjmete pred instalaci vsechny externi disky/karty.
[/quote]

Mě se toto stalo u starého noťase právě u 14.04 ( a to bylo normálně z CD) - řešení bylo nainstalovat 13.10 a pak povýšení na Trusty. Od té doby šlape ten archeologický nález docela fajn. Tedy v rámci svých možností :-)
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.