Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rovné podmínky pro Windows a Linux u výrobců HW  (Přečteno 19629 krát)

locki

• Návštěvník
Rovné podmínky pro win a linux u výrobců HW
« Odpověď #25 kdy: 24 Dubna 2007, 15:19:29 »
nmo me by zajimalo jake PC se daji v ČR  koupit pres konfigurator. Dell a ???? hp.cz nic na hp.com jsou velmi zajimave ceny - dokonce mami kamose v USA ... jak je to s placenim cla nevite ?
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:11:10 od Anna Taliánová »
CZFree admin, Ubuntu 7.04, 20x WRT54G,GS,GL http://openwrt.org

Luban

• Závislák
« Odpověď #26 kdy: 24 Dubna 2007, 15:25:49 »
Když jsem to zjišťoval, tak na www.dell.cz volba "bez OS" nebyla, ale snad prý někomu vrátili peníze, když vrátil nerozbalené win.
Je třeba se zeptat zastoupení Della v ČR. Osobně jsem to zjišťoval pouze u Lenova.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:08:13 od Anna Taliánová »

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #27 kdy: 24 Dubna 2007, 17:35:00 »
Citace: Luban
Když jsem to zjišťoval, tak na www.dell.cz volba "bez OS" nebyla, ale snad prý někomu vrátili peníze, když vrátil nerozbalené win.
Je třeba se zeptat zastoupení Della v ČR. Osobně jsem to zjišťoval pouze u Lenova.
nebylo to neco jako tohle?

Edit: trosku jsem googlil a myslim, ze EULA je stylizovana tak, ze se o tom neda moc diskutovat...
Citace
Utrzek z Euly:

Použitím softwaru přijímáte tyto podmínky. Pokud je nepřijímáte, software nepoužívejte. Místo toho jej vraťte prodejci a obdržíte náhradu ve formě peněz zboží. Pokud náhradu nezískáte, obraťte se na společnost Microsoft nebo na afilaci Microsoft ve vaší zemi. Získáte zde informace o zásadách poskytování náhrad společností Microsoft. Další informace naleznete na adrese www.microsoft.com/worldwide. V České republice použijte telefonní číslo +420 2611 97 111 nebo adresu www.microsoft.com/CZE.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:11:22 od Anna Taliánová »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Luban

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 24 Dubna 2007, 17:37:23 »
Hmm, bylo v této diskuzi výše.

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: 25 Dubna 2007, 19:23:03 »
.....Takže tomu mám rozumět tak, že vaše firma prodává notebooky bez OS? Která to je? Uvažuji o koupi v horizontu dvou měsíců, zatím to vidím na americký dovoz, protože se v ČR stejně Vistám nevyhnu a tam to bude alespoň značně levnější.......

zkusil bych mironet

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 25 Dubna 2007, 20:18:14 »
Citace: locki
nmo me by zajimalo jake PC se daji v ČR  koupit pres konfigurator. Dell a ???? hp.cz nic na hp.com jsou velmi zajimave ceny - dokonce mami kamose v USA ... jak je to s placenim cla nevite ?
Clo se neplatí, pouze se doplatí DPH na celnici.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:11:37 od Anna Taliánová »

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #31 kdy: 25 Dubna 2007, 22:22:54 »
Citace: neveceral
Clo se neplatí, pouze se doplatí DPH na celnici.
To se řeší jak? Jak můžou celníci vědět, co mi to přišlo za balík z USA? (Asi blbej dotaz, ale nevím)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
Re: Rovné podmínky pro win a linux u výrobců HW
« Odpověď #32 kdy: 01 Června 2008, 23:44:16 »
Osobně dělám v této oblasti a pokud se budu bavit o obchodu tak asi tak...
Vyplatí se ti prodat PC s Windows a vyděláš víc než než když prodáš holé bez OS za cenu nižší než s Windows nebo s OS jiným který je zadara. Nemá cenu to probírat, kdo ví na čem je postaven obchod ví o čem mluvím, kdo plete obchod s přáním otcem myšlenky to nepochopí.

a jeste bych k tomu dodal, ze pokud chces neco prodat, tak se to vzdy lepe proda, pokud tam bude slovo Intel jako CPU... vlastni zkusenosti

Pentium Prescott, topi jak svin a presto se prodaval lip, nez AMD64... a proc? Zvyk asi... dnes je situace tedy zas opacna, ale minulost mluvi za vse, lidi jsou proste zvykli platit za neco co nepotrebujou, howk

honorguard

• Host
Re: Rovné podmínky pro Windows a Linux u výrobců HW
« Odpověď #33 kdy: 02 Června 2008, 01:16:43 »
1) Koupil jsem si Lenovo R61i. Sice u něj byla Vista, ale já jsem měl jistotu že mi tu Linux poběží nádherně. Od 8.04 běží všechno až na mikrofon a to je záležitostí jen Kubuntu. Když jsem si ho kupoval ještě jsem se zeptal jestli když zformátuju disk jestli se Windowsu zbavim... docela jsem prodavače pobavil... ještě bych měl sunad tu originální win samolepku co je dole, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostal.

2) Kamarád koupil na Alse notebook kde bylo předinstalované SuSe. Byl to nějaký ASUS. Když ho doma zapnul, zjistil že mu nefunguje zvuk, akcelerace, čtečka karet a wifina... nu člověk by řekl že když je předinstalovaný Linux tak že poběží a ne že ani není kompatibilní... nevím proč, ale přišlo mi to jako dohoda Novell+Alsa a ani to nevyzkoušeli. Od té doby mám náhled na Novell asi stejný jako na Microsoft. Prostě si jen chtějí namastit kapsy a nic víc, takže na tohle pozor...

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 02 Června 2008, 06:30:18 »
Lenovo, Toshibu a jiné bez systému prostě koupit nelze.

Neviem teda, aké silné to chcete, ale Toshiby sú aj bez OS. Ale len pár...
http://isso.ekatalog.biz/zbozi/toshiba-l300-15-4-t2370-dvd-rw-200gb-1g-cam-no-os/detail.aspx?p=z:119891

Luban

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 02 Června 2008, 07:55:01 »
2) Kamarád koupil na Alse notebook kde bylo předinstalované SuSe. Byl to nějaký ASUS. Když ho doma zapnul, zjistil že mu nefunguje zvuk, akcelerace, čtečka karet a wifina... nu člověk by řekl že když je předinstalovaný Linux tak že poběží a ne že ani není kompatibilní... nevím proč, ale přišlo mi to jako dohoda Novell+Alsa a ani to nevyzkoušeli. Od té doby mám náhled na Novell asi stejný jako na Microsoft. Prostě si jen chtějí namastit kapsy a nic víc, takže na tohle pozor...
A zkoušel to na Alza.cz reklamovat?

Luban

• Závislák
« Odpověď #36 kdy: 02 Června 2008, 07:56:37 »
Neviem teda, aké silné to chcete, ale Toshiby sú aj bez OS. Ale len pár...
http://isso.ekatalog.biz/zbozi/toshiba-l300-15-4-t2370-dvd-rw-200gb-1g-cam-no-os/detail.aspx?p=z:119891

Situace se, jak se zdá  zlepšuje :). Tahle Toshiba vypadá zajímavě (i cenou).

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #37 kdy: 02 Června 2008, 08:57:29 »
Já osobně preferuji HP (máme doma 2 Nbooky a jsou naprosto v pohodě) a pokud bys měl v rodině někoho, kdo má ISIC, tak HP nabízí velmi výrazné slevy ;)
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

honorguard

• Host
« Odpověď #38 kdy: 02 Června 2008, 09:22:04 »
Já osobně vážně preferuji IBM/Lenovo. Krom té podpory mám rád trackpoint. Na normální touchpad jsem prostě alergický a trackpoint je prostě super. Proto jsem taky vybíral notebook s bez touchpadu. Ale to že na něm byla Vista, to je jeho velké minus :-\.

Luban

• Závislák
« Odpověď #39 kdy: 02 Června 2008, 09:25:34 »
Já osobně preferuji HP (máme doma 2 Nbooky a jsou naprosto v pohodě) a pokud bys měl v rodině někoho, kdo má ISIC, tak HP nabízí velmi výrazné slevy ;)

Kupoval jsem celkem 3 ntb (nx7300 a nx7400) a všechno bylo HP a ubuntu na tom běhá bez problémů. Kamarád mi kdysi "vtlouk" to hlavy, že HP děla unixové servery a tudíž nebude s linuxem problém.
Teď chce kupovat ntb kamarádka a taky kouká po HP. Ale u něvím, zda ty nové modely 530 apod. nešly s kvalitou zpracování dolů (fyzicky jsem je neviděl). 

Luban

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 02 Června 2008, 09:26:19 »
Já osobně vážně preferuji IBM/Lenovo. Krom té podpory mám rád trackpoint. Na normální touchpad jsem prostě alergický a trackpoint je prostě super. Proto jsem taky vybíral notebook s bez touchpadu. Ale to že na něm byla Vista, to je jeho velké minus :-\.

Škoda, že tam není obojí :(.

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #41 kdy: 02 Června 2008, 10:02:19 »

Kupoval jsem celkem 3 ntb (nx7300 a nx7400) a všechno bylo HP a ubuntu na tom běhá bez problémů. Kamarád mi kdysi "vtlouk" to hlavy, že HP děla unixové servery a tudíž nebude s linuxem problém.
Teď chce kupovat ntb kamarádka a taky kouká po HP. Ale u něvím, zda ty nové modely 530 apod. nešly s kvalitou zpracování dolů (fyzicky jsem je neviděl). 

Na Nbooky HP 530 jsem četl několik recenzí a všude se shodli, že za ty peníze, je výborně zpracovaný. Ta řada vychází z Pavilionů, která je velmi povedená. Navíc je za slušný peníze.
http://notebook.cz/clanky/predstaveni-notebook/2007/HP-530/

Je to nejnižší třída Nbooků od HP a tak si člověk musí říct, k čemu ho bude využívat - pokud bude pouze na internet, nějaký ten film, psaní dokumentů, písničky...bude úplně stačit.

Luban

• Závislák
« Odpověď #42 kdy: 02 Června 2008, 10:13:35 »
No já zase slyšel, že když HP tak řadu Compaq (přeci jenom dělali slušné ntb).

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #43 kdy: 02 Června 2008, 10:21:38 »
Jo akorat Compaqy maji spoustu odlisnosti v HW, takze je nekdy obtizne pouzit nejake zelezo z jineho PC. Taky BIOS maji jinak, jine zapojeni vypinace na desce atd atd. Jsou dobre, ale vubec ne univerzalni.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #44 kdy: 02 Června 2008, 11:03:30 »

No přítelkyně má Paviliona a musím říct, že je to parádní Nbook. Fakt mě nadchlo jeho zpracování - i taková maličkost jako repráčky od Altec Lansing, kdy se kvalitou zvuku rovnají externím PC repráčkům, velmi potěší. Je vidět, že v HP přišli na to, že se Nbooky nepoužívají jen ve firemním sektoru, ale i pro domácí uživatele a to Paviliony splňují na 100%.

Podívej se ještě sem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=3229.0

Luban

• Závislák
« Odpověď #45 kdy: 02 Června 2008, 11:14:25 »
Jaký je ten Pavilion typ? (nemáš, prosím, odkaz. Díky).

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #46 kdy: 02 Června 2008, 11:26:06 »
Jaký je ten Pavilion typ? (nemáš, prosím, odkaz. Díky).

No on je to jeden zprvních modelů, který HP vydal (myslím, že je to dv6104), teď už v nabídce není. Má ještě celerona (hold dvoujádra byla ještě drahá), ale výběr byl specifikován na to, co se na něm bude dělat - internet, Office, nějaké to video, písničky, fotky. Na to úplně stačí (teď už za ty samé peníze člověk dostane dvojnásob výkonu).

Koukni na www.hpmarket.cz . Jak už jsem tu psal, kdyby někdo v rodině měl ISIC kartu, potom stačí jít na stránku www.hpmarket.cz/isic, kde člověk zadá číslo ISIC a dostane se do sekce, kde HP poskytuje fakt výrobné slevy pro studenty. Přítelkyně takto ušetřila přes 2 tisíce.

Luban

• Závislák
« Odpověď #47 kdy: 02 Června 2008, 11:36:43 »
Díky ...

scrof

• Návštěvník
« Odpověď #48 kdy: 02 Června 2008, 15:09:10 »
ja osobne mam R50 (uz dosluhuje) a chcem kupit novsi.. a som poteseni ze koncne aj thinkpady uz su s linuxom sice nie ubuntu ale co uz..
a mam taky pocit ze Lenovo nedava linuxi kvoli tomu ze nie vo vsetkom su pre bezneho uzivatela plne funkcne.. predajte notebook uzivatelovi ked mu tam nepojde graficka akceleracia.. to je asi dovod preco modeli s linuxom su s intelackov grafikov:) urcite je tu aj vidina zarobku ale ved oni na tom trhnu aj tak dost:)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #49 kdy: 02 Června 2008, 15:11:53 »

To je i můj názor :) I když tu wifi broadcomm si mohli odpustit :)

Citace: Luban  2007-04-23, 21:53:52
Lenovo, Toshibu a jiné bez systému prostě koupit nelze.

Nevím jak toshibu, ale lenovo (některé modely) ano.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.