Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rovné podmínky pro Windows a Linux u výrobců HW  (Přečteno 19616 krát)

Luban

• Závislák
Re: Rovné podmínky pro Windows a Linux u výrobců HW
« Odpověď #50 kdy: 02 Června 2008, 15:14:12 »
Jak jsem psal výše. Sictuace se mění každým dnem :).
Ale výběr modelů bez OS je u těchto renomovaných značek silně omezený :(.
To třeba Asus a Acer má nabídku mnohem širší.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #51 kdy: 02 Června 2008, 15:22:05 »
Ale výběr modelů bez OS je u těchto renomovaných značek silně omezený :(.

To je bohužel pravda. Vzhledem k tomu, že jsou to většinou levnější modely je vidět že spíš tak trochu počítají s tím, že tam stejně budou windows, byť ne úplně legálně...

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #52 kdy: 02 Června 2008, 15:27:37 »
Teď trochu mimo mísu - čistě srdeční záležitost:
http://store.apple.cz/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=macbookair

- Nbook kterým bych se kochal do nekonečna ;) Sice nemá DVD-mechaniku, možná to má USB, ale co...tohle mít doma ;D

A nemusel bych řešit zda WIN či LINUX ;D  ;D
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #53 kdy: 02 Června 2008, 15:35:56 »
- Nbook kterým bych se kochal do nekonečna ;) Sice nemá DVD-mechaniku, možná to má USB, ale co...tohle mít doma ;D

No to je vedle otírání prachu a leštění displeje tak všechno, co by se s tím dalo dělat :) Jinak na to jdou jak windows, tak linux, takže dilema by se ti ještě rozšířilo: mám tam nechat OS X, který na těch max 2GB RAM nejede jak má a jak by mohl, nebo tam dát windows, kde potřebuju používat program XYZ, nebo linux, protože linux na applu měl v dobách PowerPC i Linus?

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #54 kdy: 02 Června 2008, 15:52:12 »
No to je vedle otírání prachu a leštění displeje tak všechno, co by se s tím dalo dělat :) Jinak na to jdou jak windows, tak linux, takže dilema by se ti ještě rozšířilo: mám tam nechat OS X, který na těch max 2GB RAM nejede jak má a jak by mohl, nebo tam dát windows, kde potřebuju používat program XYZ, nebo linux, protože linux na applu měl v dobách PowerPC i Linus?
Proč to děláš ;D To je jasný, že pro každodenní práci si ho člověk nekoupí (koukal jsem do specifikace, že si člověk může dokoupit dokonce adaptér pro Lan přes USB ;D ), tohle je čistě o designu (to kluci z Applu fakt umí :D)
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #55 kdy: 02 Června 2008, 17:34:24 »
Osobně bych si chtěl koupit Toshibu A200 1S9. Je to notebook za 14k s dedikovanou grafikou HD2600, takže za malé peníze dobré železo. A to jsou v ceně i Windows Vista, bez kterých se (bohužel) neprodává
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Luban

• Závislák
« Odpověď #56 kdy: 03 Června 2008, 14:39:09 »
Koukni na www.hpmarket.cz . Jak už jsem tu psal, kdyby někdo v rodině měl ISIC kartu, potom stačí jít na stránku www.hpmarket.cz/isic, kde člověk zadá číslo ISIC a dostane se do sekce, kde HP poskytuje fakt výrobné slevy pro studenty. Přítelkyně takto ušetřila přes 2 tisíce.

Bez OS jsem tam žádný přijatelný model nenašel :(.

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #57 kdy: 08 Června 2008, 22:43:29 »
vlastnim jiz 8 let buka HP a naprosta spokojenost
nyni vlastnim cca tyden FSC esprimo mobile a jsem akorat nasr... pac jak ho zapnu, tak hned zacne kosit lesy, je to silenej kraval a pritom ma C2D :/
uz vim, ze HP je HP (mimochodem mam doma HP Compaq hx4700 a naprosta spokojenost, takze uz jen hp)

a mozna bych sel i do ibm (ale lenovo se mi moc nelibi, ale pokud je to porad ibm...)

take sony vaio jsou luxusni kousky a velmi tiche...

tohle je podle me kvalita, staci si jen vybrat podle ceny

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #58 kdy: 14 Června 2008, 21:39:07 »
Vím že se tu už jen řeší kvalita NB ale jen bych se chtěl vyjádřit k těm předinstalovaným OS :

Pro každého prodejce je výhodnější prodat pc i s OS a nejlépe co nejdraším -> Windows. Je to o penězích a řekl bych že pokud byste někdo to prodávali vy tak byste též se snažili vydělat za každou cenu. A přece jenom si uznejme. Když přijde člověk , naprosto netknutý IT uměním a věděním, do obchodu s tím že si chce kopit Nb tak je pro něj skvělé když už v tom má OS a může jen instalovat hry a stahovat hudbu. Ale taky je pravda že je od prodejců nefér když není možnost si koupit Nb bez OS. Je to hlavně maximální pozicí monopolu M$ . Mě osobně by to bylo jedno co by tam byl za OS. Stejně první co ten NB u mě zažije je format disku. Spíš mě štve když vidím nabídku pc který má dobrý HW , stojí dejme tomu 17 000 , ale vedle je seznam předinstalovaný SW v stylu - M$O , NOD32 ...  A když je to tam už v celých verzích tak to celkem pohne cenou ...
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

honorguard

• Host
« Odpověď #59 kdy: 15 Června 2008, 01:58:23 »
Já nevím jak moc zase pohne systém cenou... já Mám Lenovo R61i s Vistou, ale ta Vista co tam byla byla edice jen pro jedno pc a snad tuším i na jednu instalaci... Dokonce k ní ani nebylo CD, prostě jsem (měl) zapnout pc, párkrát kliknout next a Vista by byla nainstalovaná. Říkám "měl" protože jsem to rovnou přeformátoval na ext3 a dal jsem si sem Kubuntu  8). Nemám představu kolik takovýhle systém stojí, ale myslím že k ceně notebooku to moc nepřidá... Co se týče předinstalovaných programů tak to bych už výrobce asi fakt poslal do p**ele. Ta představa že si tam chci dát AVG, OpenOffice atd... a zjistím že je tam sebevraždný NOD32 a studentská verze MS Office 07, to by mě vážně asi kleplo...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #60 kdy: 15 Června 2008, 03:22:11 »
Každá kačka dobrá.... před 2 roky když jsem kupoval novej notes tak to bylo něco kolem 2 táců což si myslím, že už je znatelnej rozdíl.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #61 kdy: 15 Června 2008, 13:15:24 »
Já nevím jak moc zase pohne systém cenou...
[...]
Ta představa že si tam chci dát AVG, OpenOffice atd... a zjistím že je tam sebevraždný NOD32 a studentská verze MS Office 07, to by mě vážně asi kleplo...
Tak ty Winy jsou tak kolem 1000, dejme tomu že obchodník má slevu a dá ti ten OS za 800kč ...  no já nevím ale 800 je pro mě osobně dost peněz ( to máš 3gramy t***y )
a ty chceš si dát do pc ( at uz je to jakykoliv OS ) AVG ?? hej mám to v škole a zabíjel bych za ně ! podle tohoto srovnání je AVG hrozné ! a i z zkušenosti je AVG věck terou bych v pc nechtel
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

honorguard

• Host
« Odpověď #62 kdy: 15 Června 2008, 22:59:37 »
3g za 800? To tě docela šiděj :D :D. Jinak, to AVG neberte tak vážně :D. Jen to byl první příklad kterej mě napad. Máme ho veškole a když sedim u pc já tak si ho vypínám :\...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #63 kdy: 15 Června 2008, 23:33:45 »
NOD32 je IMHO moc dobry A-V...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #64 kdy: 20 Června 2008, 08:24:58 »
Tiez som to pocul vela krat, je pravda, ze system tolko nezatazoval a praca s aktivnym Nodom bola rychlejsia, ako s Avast, AVG, Panda...Lenze napr. mne a par kamosom NOD pocitac neuchranil a musel som formatovat...Potom som narazil na Active Virus Shield a to bol asi najlepsi antivirus - dnes to preslo myslim pod McAfee. AVG rozhodne nie - neskutocne spomaluje..   
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #65 kdy: 20 Června 2008, 09:33:05 »
Tiez som to pocul vela krat, je pravda, ze system tolko nezatazoval a praca s aktivnym Nodom bola rychlejsia, ako s Avast, AVG, Panda...Lenze napr. mne a par kamosom NOD pocitac neuchranil a musel som formatovat...Potom som narazil na Active Virus Shield a to bol asi najlepsi antivirus - dnes to preslo myslim pod McAfee. AVG rozhodne nie - neskutocne spomaluje..   
No nevím, AVG používám ve vinech již dlouhou dobu, ale žádného "zpomalení" systému jsem si nevšiml, žádného vira mi tam taky nevpustil. Znatelné zpomalení jsem zaznamenal pouze u Avastu. Docela by mne zajímalo, o jakém "zpomalení" se tu hovoří.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #66 kdy: 20 Června 2008, 09:39:45 »
O jakem zpomaleni? Celkovo u nacitani stranok, spusteniu vlozeneho media atd... Vsak si zkus vypnut rez. ochranu na AVG a porovnaj to. Najviac spomalovala Panda - to je asi najvacsia sracka medzi AV...Je vsak pravda, ze uz neviem, ako je to dneska - mozno AVG uz vylepsili a maka inak, ako predtym - neviem - Windows uz 2 roky nepouzivam.

Pavel Půlpán

« Odpověď #67 kdy: 20 Června 2008, 09:58:42 »
Na Wirdouzech jsem vždycky nasazoval kombinaci Avira-AV se Sygate-PF a celkem spokojenost. Pak ale Sygate zkopoupil Symantec a bylo po srandě. Nicméně SPF jsem používal dál i přes to, že už nevycházeli nové verze. Težko říct, jak by to vypadalo neska. Jsem celkem rád že už mi stačí jenom iptables. :D

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #68 kdy: 20 Června 2008, 10:05:25 »
O jakem zpomaleni? Celkovo u nacitani stranok, spusteniu vlozeneho media atd... Vsak si zkus vypnut rez. ochranu na AVG a porovnaj to. Najviac spomalovala Panda - to je asi najvacsia sracka medzi AV...Je vsak pravda, ze uz neviem, ako je to dneska - mozno AVG uz vylepsili a maka inak, ako predtym - neviem - Windows uz 2 roky nepouzivam.
Hmm, AVG používám již dost dlouho (s asi půlroční odbočkou k avastu), ale zpomalení načítání stránek či otvírání vloženého média jsem si nikdy nevšiml. Jediný případ, kdy jsem měl s AVG problémy, bylo při vložení CD, na kterém byl 600MB veliký exe soubor (např. setup.exe u Homeworldu) - s tím mělo starší AVG (5 nebo 6) opravdu problémy. Ale hádat se o nejlepší Antivir se tu nebudem - nemělo by to cenu (jako hádat se, jestli je lepší Ubuntu, Debian nebo Gentoo). U mě mezi free antiviry ale ávégéčko vede.

P.S: Nějak se diskuze odvrátila od původního topicu ...
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #69 kdy: 20 Června 2008, 11:20:12 »
sice se nam ta diskuze celkem odvratila ale co uz .... jen bych chtel rict ze podle tohoto srovnani vychazi NOD32 nejlip a to je pro me celkem smerodatne .... samozrejme i vlastni zkusenost. pouzivane antiviry s kterymi sem se setkal jsou Avast, AVG a NOD32 . AVG je z meho pohledu nejhorsi antivir co byl ... avast jsem mel ale uz ho nepouzivam ... byl sice dobrej ale presel jsem na NOD32 na doporuceni svych znamich ...

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #70 kdy: 20 Června 2008, 11:26:58 »
Tak jestli diskutujete o antivirusech, tak se pridam. Osobne bych doporucil uz zminenej NOD32, mel jsem ho v kombinaci s Kerio Personal Firewall(cislo verze uz neznam) a musim rict, ze jsem nemel v pc ani spyware. Kerio v plne verzi blokovalo i reklamni banery a podobne hnusy. Kdyz jsem jednou zkousel namatkove spustit Ad-ware Personal, tak to naslo 0!!! cili nic, ze jsem tomu vubec neveril.
Ikdyz se zdalo, ze viry a podobne se mi vyhybaji, tak jsem pro jistotu kazdej pulrok cvicne XP presmazil nanovo, takova rekneme jistota... ;D

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #71 kdy: 20 Června 2008, 11:32:47 »
sice se nam ta diskuze celkem odvratila ale co uz .... jen bych chtel rict ze podle tohoto srovnani vychazi NOD32 nejlip a to je pro me celkem smerodatne .... samozrejme i vlastni zkusenost. pouzivane antiviry s kterymi sem se setkal jsou Avast, AVG a NOD32 . AVG je z meho pohledu nejhorsi antivir co byl ... avast jsem mel ale uz ho nepouzivam ... byl sice dobrej ale presel jsem na NOD32 na doporuceni svych znamich ...
Jak jsem říkal, je to subjektivní - na druhou stranu, AVG a Avast se od NODu liší v jedné podstatné věci - jsou zdarma. Tak trochu si myslím, že testovat antivir na "zavirovaném" počítači a pak koukat, koli virů najde, není až tak důležitý ukazatel. Pro mě by bylo důležitější, kolik virů antivir do počítače "pustí" při zapnuté rezidentní ochraně. Nemůžu srovnávat s jinými antiviry, ale za poslední dva roky používání AVG je u mne toto číslo rovné 0.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #72 kdy: 20 Června 2008, 16:12:18 »
ono pri dobrem prohlizeci a zkusenem uzivateli antivir ani neni potreba. ja mam v pc antivir jen kvuli matce a bratrovi kteri lezou na net a jsou schopni poklikat co muzou .... kdyz jsem antivir nemel a delal jsem na pc sam ( cca pul roku pri Win Xp ) a pak jsem to nechal projit Avastem tak jsem nenasel ani jeden ...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #73 kdy: 20 Června 2008, 17:21:11 »
Jako, ja proti tomu nic nemam, ale jenom kvuli odpurcum volnych debat pripominam, ze rozebirat antiviry na Windows tady, je v podstate to samy, jako probirat globalni oteplovani apod...Mne osobne to vsak vubec nevadi...

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #74 kdy: 20 Června 2008, 21:01:12 »
hase : mas pravdu . diky myslim mé narazce na AVG se to strhlo na diskuzi o antivirech . ale je to diskuze o SW, mozna by mohla byt na samostatnym vlaknu ale co uz ... ja si myslim ze takova diskuze je naprosto v souladu s podminkama tohoto fora a Obecne diskuze ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.