Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze nainstalovat žádná distribuce LINUX - zamrznutí při starting cups printing  (Přečteno 1493 krát)

mbezdek

• Návštěvník
Zdravím všechny,

moc vás tímto prosím o jakékoliv rady či tipy. Na svůj starší notebook se snažím dostat LINUX (dříve tam byly wokna). Bohužel se mi nedaří spustit systém ani přímo z LiveCD. Na noťasu jsou úplně nové paměti ram, které jsou stoprocentně v pořádku. Kontrola disku také probíhá bez potíží. Na začátku se někdy objevuje -> ACPI has zero elements, ale tato hláška hned zmizí a začne se něco dít (mechanika praskáá ... :)) Po nějaké době se zdá, že systém už se načítá, ovšem po chvíli se mechanika zastavuje a po stisku ESC vidím v konzoli nějaké informace o FAILu při RESTORING SOUND CARD. Žádné jiné chyby jsem tam nenašel - i tak to ovšem jede dál a finálně to zamrzává až na řádku CUPS - starting printing / server ..

--- doplnění odkaz na log z boot-reapir-disk:

http://paste.ubuntu.com/11689030/

Děkuji za jakékoliv rady!
« Poslední změna: 10 Června 2015, 10:42:03 od mbezdek »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Je připojena tiskárna? Jaká verze Linuxu to je? Co volba při startu v Grubu "noacpi"?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mbezdek

• Návštěvník
Tiskárna je odpojena. Verze Ubuntu 14.04 nebo jsem zkoušel i Xubuntu. NOACPI ten samý problém.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Při přepnutí do konzole CTRL+ALT+F1 se lze přihlásit? Pokud ano, výstup z příkazu sem:
Kód: [Vybrat]
dmesg | tail
znak | se píše pravý alt+w

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mbezdek

• Návštěvník

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.