Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mobil jako modem  (Přečteno 1837 krát)

Ventero

• Závislák
Mobil jako modem
« kdy: 10 Června 2015, 17:41:23 »
Zdravím všechny.

Mám telefon Nokia N 500 a i když jsem to nečekal, tak když jsem ho přepnul do módu velkokapacitní zařízení, tak mi vyskočilo připojení jak přístroje tak paměťovky. Xubuntu 14.04 - plně aktualizováno dnes.

Rád bych se přes něj nouzově připojoval k internetu. Takže jsem ho nastavil do módu modem, zapl data a v NM přidal nové širokopásmové mobilní připojení. V nabídce ikony sítí se mi však tato síť nikde neobjevila a ani když jsem zatrhl připojit automaticky a restartoval, tak pořád nic.

Nevíte někdo, jak to zprovoznit - co mi chybí, nebo co jsem neudělal ?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

marun

• Stálý člen
  • **
Re:Mobil jako modem
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2015, 18:06:31 »
nevím jak u nokií ale u androidů to připojení musíš povolit v nastavení mobilu a pak se ti v pc objeví nové drátové připojení

rozhodně nekonfiguruj nějaké mobilní připojení na pc 99.99% má mobil NAT a k přímé konfiguraci nikoho nepustí to není GSM modem

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2015, 21:38:05 »
To povolení je v Symbianu to přepnutí módu. Ve Windows mi to fungovalo ihned po připojení, přepnutí na modem mód  a po konfiguraci nového připojení - tzn. zadání vytáčení *99křížek a definici přístupového bodu. Právě by se to mělo chovat jako standadrní USB modem.

Spíš jsem myslel jestli není potřeba nějaký proprietál či tak něco.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2015, 12:01:12 »
Takže nefunkčnost byla způsobena nejspíš vadným kabelem. Na jiném stroji se stejným OS se to rozběhlo hned po konfiguraci příslušných zadání.

Průšvih je to však u Lumií. Doufá, že Android spolupracuje s Linuxem v pohodě ve všech směrech.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.