Problém může nastat u dedikovaných grafik. Pokud systém používá akceleraci a nemá fallback, nejspíš se rozbije spuštěním na jiném počítači. Naštěstí systém diskrétních grafik to řeší lépe (pokud jedete třeba přes Bumblebee) - tam se rozbije jen akcelerace, ale ne systém. Samozřejmě nejideálnější stav je, pokud na přenášeném systému jedete na klasickém Nouveau.
Savalas: zrovna nedávno jsem řešil, jak nejsnadněji přejít na nový počítač. Piplačka ve Virtualboxu podle mě neni dobrej nápad, páč systém zastarává. Nejen z pohledu obecného zastarávání software, ale hlavně z uživatelského hlediska. Na aktuálním systému vždy máte nějaký aktuální SW nebo konfiguraci jak to zrovna používáte. Toto všechno by se nejdřív muselo přenést na virtualizovaný OS. Daleko lepší mi přijde čistá instalace a přenesení /etc/apt/* ... A pak instalace balíčků, které si vypreparuju ze starého.
Na starém: sudo dpkg --get-selections | sed "s/.*deinstall//" | sed "s/install$//g" > list.txt
Na novém: cat list.txt | xargs sudo apt-get install -y
Způsobí to pár problémů u balíčků typu java, mysql, ale dá se to snadno opravit. Dále vzniknou potíže se softwarem, který nemá repozitáře. Třeba NetBeans nebo Google Earth. No tak to prostě odebrat z list.txt a nainstalovat ručně později. Všechno další je už jen o přenosu konfiguráků, což z většiny řeší kopie domovské složky. Systém nebude identický, ale je alespoň pro mě velmi dobře použitelný, workaround klesá.