Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Exchange ( od OVH.com)  (Přečteno 1645 krát)

Soptik

• Návštěvník
Exchange ( od OVH.com)
« kdy: 07 Července 2015, 17:58:33 »
Dobry den, prosim nema nekdo zkusenosti s EXCHANGE pod linuxem (ubuntu 14.04 trusty tahr LTS)? Konkretne mame Exchge server od OVH.com Email chodi v pohode, rozchodit kalendare a ukoly se nepodarilo. Vyzkouseno na thunderbirdu ( Lightning). diky S.

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:Exchange ( od OVH.com)
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2015, 18:22:49 »
My máme na EXCHANGE webové rozhraní, tam jde vše, ale nesnáším to. Raději jsme ukecali IT, aby přidali klasický imap server.
Je to klasická MS aplikace, která je stavěná tak aby s ní nepracovalo nic jiného než MS aplikace...
Z počátku jsme pro thunderbird používali nějaký plugin pro EXCHANGE, ale ten fungoval jen chvíli, pak chtěl licenci. Ta se dala sice vyrušit, ale jen na chvíli.
Nezávidím ti tohle řešit.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2015, 18:41:36 »
pokud vim, tak evolution ma jedina nejakej plugin, kde by mel fungovat exchange, kdysi jsem ho se stridavyma uspechama pouzival .... mame to taky v praci (s imapem owa original), v kmailu mi chodi jen posta, kontakty pres ldaps (ad) normalne jdou vsude, sdilene kalendare mi nejdou (ale nepokousel jsem se to rozchazovat, nemam cas na blbosti), ale podle vseho jdou kolegum s thunderbirdem, takze pohledej znovu v tom thunderbirdu

u me v suse:

Kód: [Vybrat]
# zypper -vv se evolution|grep -i exchange
  | evolution-ews                | Exchange Connector for Evolution, compatible with Exchange 2007 and later | package   
  | evolution-ews                | Exchange Connector for Evolution, compatible with Exchange 2007 and later | srcpackage
  | evolution-ews-devel          | Client library for Accessing Exchange Servers -- Development Files        | package
« Poslední změna: 07 Července 2015, 18:43:11 od ntz_reloaded »
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Soptik

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2015, 13:17:35 »
PRoblem vyresen placenou aplikaci https://www.codeweavers.com crosover LINUX

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.