Zdravím,
dalo by se říct že mám problém. Takový docela nemilý problém. Jde o to, že na stolním počítači (i5 3570K 4 @ 3,6GHz, 8GB RAM) zadávám velké množství hodně náročných procesů, jeden příklad za vše: předělávání videí ve vysoké kvalitě na "nový" kodek h265. Jakmile takovýchto procesů pár spustím, s počítačem se velice špatně pracuje a příležitostně se zasekne grafické prostředí (teda snad jenom to), z čehož nejsem nijak zvlášť nadšený, mám-li na počítači cokoli dělat.
Chci se zeptat, jestli už někde existuje dejme tomu nějaký skript, který by v případě práce na počítači (pohyb kurzoru, psaní na klávesnici a třeba přehrávač videa) a nedostatku výpočetního výkonu a RAM snížil prioritu určitých procesů a naopak ji zvýšil u grafického prostředí a podobných.
Jenom se ptám jestli na něco podobného už někdo narazil, v krajním případě - představu co bych měl dělat mám, jaké by měly být kroky skriptu taky, ale problém je že nevím jak to zapsat tak, aby to bash pochopil - chyba je mezi klávesnicí a židlí. (Velký potlesk všem, kteří se dostali až sem k této větě). Věřím že se mezi vámi najde někdo dost laskavý, aby mi věnoval trochu svého času a zároveň dost znalý na to, aby poradil. Beru všechno s výjimkou rady "Nepouštěj tolik procesů naráz"