Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Softwarové renderování  (Přečteno 1533 krát)

Spectrik

• Návštěvník
Softwarové renderování
« kdy: 24 Července 2015, 08:28:58 »
Ahoj, potřebuji na svůj nový počítač nainstalovat Ubuntu, ale při bootu (z USBčka) dostávám hlášku:

nouveau 0000:01:00.0 firmware: failed to load nouveau/nv117_f...
nouveau 0000:01:00.0 firmware: failed to load nouveau/fuc409c
nouveau E[  DEVICE] [0000:01:00.0] failed to create 0x18000717.
nouevau E[    DRM] failed to create 0x80000080, -22

Vidím to tak, že nouveau zkrátka nepodporuje moji grafiku: nvidia quadro K2200M

Googlit jsem to zkoušel, nebojte se :P. Nastavení nomodeset nebo acpi_off do GRUB parametrů ve WUBI nepomohlo (to psali na googlu). Zkoušel jsem i jiné distribuce(Kubuntu,Debian,Slax,...) ale stejný problém. Nicméně jsem  zjistil, že instalátor linuxmintu má mód kompatibility, který využívá softwarové renderování a to šlo vpohodě. Moje otázka tedy je: Má něco takového i Ubuntu popř. Kubuntu? Nějak to přidat do GRUB parametrů ve WUBI nebo ták? :) Nebo ještě jinak: Má instalátor Ubuntu(Kubuntu) negrafický instalátor jako např.  Debian?

Díky za případné rady!

Ventero

• Závislák
Re:Softwarové renderování
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2015, 10:00:10 »
Já nevím, ale mám pocit, že se na každém druhém rohu nejen tohoto fóra a wiki píše, že WUBI je již léta nepodporovaná a že instalace přes něj nejde. Sice v tom případě nechápu, proč to tam tedy pořád straší - v těch instalačkách, ale beru to jako obecně známý fakt.

Takže bych zkusil úpravu parametrů v řádku GRUBu při standardní instalaci od bootu. Moc tomu nerozumím, ale pamatuji si, že se vždy radilo zkoušet parametry "nomodeset" a "noapic" popř. ještě "nolapic" a "acpi_off"

To ti poradí zkušenější v této komunitě, které jsou relevantní a ještě mám pocit, že se snad muselo po použití těchto parametrů to po instalaci zase nějak nahodit, zapnout, doplnit či něco takového. Také si počkám, co k tomu někdo z místních matadorů uvede :)

PS: Při nejhorším bych se asi nebránil zůstat u Mintu. Co vím, tak je to na stejné bázi, jdou tam stejné programy a pokud jsem dobře četl, tak má lepší vyladění právě v souvislosti s vykreslováním.
« Poslední změna: 24 Července 2015, 10:02:39 od Tracer »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2015, 10:56:46 »
Tak, na Wubi zapomente, to je minulost.

Pokud funguje Mint, tak zustante u mintu, je to lepsi nez presvedcovat Ubuntu. Zaklad je v stejny, navody na ubuntu budou na 99% fungovat i v mintu...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Spectrik

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2015, 13:27:07 »
Díky za rady. Asi to vidím na ten mint.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.