Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s instalací  (Přečteno 2059 krát)

mayerrs

• Návštěvník
problém s instalací
« kdy: 21 Srpna 2015, 22:37:02 »
pokusil jsem se nainstalovat posledni verzi na lenovo thinkpad t540p a hlasi mi to tuto chybu:

error parsing pcc subspaces from pcct

jak jsem tak proledaval internet, tak bohuzel nevim co s tim. mohli byste mi s tim trochu pomoci. nevim, jestli to je linuxem, protoze instalace na lenovo thinkpad R61 se podarila bez problemu. co je to vlastne tedy za chybu a jak ji mohu odstranit?

diky moc!!

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:problém s instalací
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2015, 23:22:46 »
Cize instalacia ide a system funguje len to pise tuto chybu?
Ak ano tak podla tohto
https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/32ga0o/linux_kernel_40_works_perfectly_with_t450s/
je to len informacna chyba.
Komentar z odkazu
Kód: [Vybrat]
fudge_u 1 bod pred 4 mesiace
I installed kernel v4.0-rc7 with the latest Linux Mint Cinnamon build onto my T450S yesterday. I just noticed the stable version was released, so I'll give it a try when I get home.

With rc7, everything appeared to working properly. The only issues I ran into were, the wifi drivers didn't work and I receive an error when Linux Mint is loading.

I was able to fix the wifi issue, by manually copying the newest available drivers into the /lib/firmware folder, but I still receive the error message on start up. The error message is "Error parsing PCC subspaces from PCCT"

I'm happy the trackpoint buttons are mapped correctly v4.0 of the kernel. It was driving me nuts when they weren't working.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mvkdev 1 bod pred 3 mesiace
This is just a informational message, according to the devs (will be patched in later kernel):

As Ashwin mentioned: "Apologies. Looks like leftover from some early "printk" style debugging. :)" http://permalink.gmane.org/gmane.linux.power-management.general/56400
Ak som to zle pochopil a ani nenabootujes tak moj komentar ignoruj.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mayerrs

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2015, 14:28:35 »
prave ze ani nenabootuju. touto hlaskou to zkonci, pak jeste par sekund neco probiha a je konec. nenacte se uz ani volba jazyka pro instalaci. nejde nijak pokracovat.

jedine, co se mi zobrazi, tak co s liv DVD chci delat. vyberu spustit - stane se toto. vyberu instalovat - stane se toto. muzu spustit konzoli a funguje to, ale pak pak z konzole mi nejde stejne nijak pokracovat.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2015, 15:12:45 »
Neskusal si sa pohrat s bootovacimi parametrami?
http://wiki.ubuntu.cz/bootovac%C3%AD_parametry
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mayerrs

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2015, 21:34:03 »
tsk jsem to zkousel a nepomolo to.. uz me nenapada co muze byt problem..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.