Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cýbajúce spúšťače - gnome-shell [VYRIEŠNÉ]  (Přečteno 2133 krát)

janoada

• Aktivní člen
  • *
Cýbajúce spúšťače - gnome-shell [VYRIEŠNÉ]
« kdy: 19 Září 2015, 14:52:17 »
V gnome-shell som mal pridanú ponuku "aplikácie" pre rýchlejší prístup, ten som chcel upraviť a vyhodiť odtial nepotrebné/neaktuálne odkazy - hlavne wine-programy. Nejako to však zblblo a zmizlo mi absolútne všetko. Dokonca nejde zapnúť ani ponuka nastavení cez menu vpavo hore.
takto mi vyzerá prehľad aktivít - v ponuke programov:

skúšal som odstrániť a znovu nainštalovať gnome-shell - nepomohlo, nechcem moc používať sudo autoremove... to mi nikdy neurobilo dobrotu

ďakujem za pomoc
« Poslední změna: 19 Září 2015, 22:31:20 od janoada »

patapon

• Aktivní člen
  • *
Re:Cýbajúce aplikácie gnome-shell
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2015, 15:50:59 »
otvorte terminal, a zmackajte hornu sipku, a tam uvidite ake prikazy ste zadavali, tak ich znova nainstalujte, a uvidite, ci sa to napravy. jak to pomoze, tak urcite nato pridete, co vam co pokazilo.

PS. autoremove by malo odstanoval len nepotrebne subory typu - zbytocne baliky, nepotrebne veci odstranenych balikov.
Ubuntu 18.04-64 Bit
Snivam otom,ze Linux bude mat plne podporavatelny Hardware,tak jako je tomu u Windowsu.

janoada

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2015, 16:19:48 »
nejde o to, že by som odstraňoval nejaké aplikácie. všetky aplikácie sú nainštalované, len mi na ne zmizli všetky odkazy... pôvodne som chcel odstrániť len niektoré odkazy, ktoré mi tam ostali po už odinštalovaných aplikáciach. Odkazy som odstraňoval štandartným modifikačným programom na úpravu hlavnej ponuky

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2015, 18:27:44 »
Odkazy som odstraňoval štandartným modifikačným programom na úpravu hlavnej ponuky
V Gnome 3 nic takového není. Odkazy do nabídky aplikací se berou z /usr/share/applications a ~/.local/share/applications.

Každopádně doporučuji v první řadě zakázat všechna gnome extensions (ve firefoxu přes http://extensions.gnome.org/local nebo přes gnome-tweak-tool), a pokud to nepomůže, tak smazat/přejmenovat lokální nastavení gnome-shellu (zřejmě ~/.local/share/gnome-shell/)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

janoada

• Aktivní člen
  • *
Re:Cýbajúce odkazy - gnome-shell
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2015, 19:17:59 »
Išlo mi ide o rýchle vyjadrenie.... ide o to, že pri inom používateli mi shell funguje super.
Na primárnom nefunguje ani "pripnúť v spúšťači"
neprestalo to fungovať po inštalácii extension, ale po hraní s ... v centre sa to volá "hlavná ponuka"

janoada

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Září 2015, 19:32:21 »
jednoducho by som potreboval resetovať pôvodné nastavenia gnome-shell... tiež som teraz preinštaloval celý systém - nepomohlo

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2015, 20:54:51 »
Nejsem si jist, zda jsi použil Alacarte, nebo Menulibre, ale oba jednak zapisují úpravy menu do ~/.config/menus/gnome-applications.menu a pak kopírují spouštěče z /usr/share/applications/ do ~/.local/share/applications/, kde jim upravují parametr NoDisplay, což je klíčové pro to, zda se skutečně v menu objeví, nebo ne.

janoada

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 19 Září 2015, 22:30:56 »
Presne toto som potreboval.
Vyriešil som to ta, že som odstránil resp. premenoval ~/.config/"menus", už je všetko ako má byť.
Použil som Alacarte

Ďakujem za pomoc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.