Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s UBUNTU (heslo)  (Přečteno 1742 krát)

Skarkon

• Návštěvník
problem s UBUNTU (heslo)
« kdy: 12 Října 2015, 09:01:24 »
Ahoj, Mam problem s Ubuntu. Pred par lety jsem ho nainstaloval na maly netbook a ted jsem se rozhodl ze ho venuju pritelkyni na prednasky a do prace aby nemusela tahat svuj velky notebook. Vse slape jak ma ale kdyz chci cokoliv nainstalovat tak to po me chce heslo k overeni. To jsem samozrejme definitivne zapomnel. Zkousel jsem ho prepsat i v ROOT ale to mi pise neco ve smyslu ze je heslo nejde zmenit ze nejde najitr tool {nebo tak neco} napadlo me to cele preinstalovat ale netbook nema cd-romku a nevim jak bez overeni spustit usb aby se to preinstalovalo, nebo smazal UBUNTU. Diky za kazdou radu.

macu

• Stálý člen
  • **
Re:problem s UBUNTU (heslo)
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2015, 09:42:34 »
promiň, ale v tvém dotazu aby se prase vyznalo....

pokud chceš reset hesla do Ubuntu, pak např. návod viz.:
http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword

nicméně na to by ti stačilo použít strýčka googla, že ;)

Citace
Zkousel jsem ho prepsat i v ROOT ale to mi pise neco ve smyslu ze je heslo nejde zmenit ze nejde najitr tool
tohle znamená co? co jste přesně dělal? Konkrétní hláška toho že to změnit nejde je jaká? Opravdu tu nemáme křišťálovou kouli.

Citace
Jak bez overeni spustit usb aby se to preinstalovalo, nebo smazal UBUNTU. Diky za kazdou radu.
on je zaheslovaný i bios? či neznáš klávesu pro výběr boot zařízení u tvého stroje?

No a celkově bych ti doporučil do budoucna nastudovat toto:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=5279.0
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Skarkon

• Návštěvník
Re:problem s UBUNTU (heslo)
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2015, 10:19:16 »
Dekuji za reakci-

Ano, neznám "svuj přístroj" a nevim kde se spousti bios. (Acer Aspire One D255)

Vcera jsem vse hledal na googlu, I jende a I tento navod jsem nasel a pokousel jsem podle neho postupovat. Bohužel když zadám nové heslo napíše mi to že heslo nebylo zmeneno..."přesné znení opravdu ted nevim, ale jakmile přijdu z práce, mohu ti to napsat. Našel jsem na netu že I toto nekdo řešil ale nevyřešel. Proto jsem se dnes ráno rozhodnul přeinstalovat Ubuntu z flashky. ale NIKDY jsem toto nedělal. teoreticky vím že při zapínání se musí mažkat (nejspíš) F12 a pak nevím doufám že me to pak navede.. když jsem to pokoušle včera tak jsem mačka F4 (to mám na svém pracovním notebook a tím se dostanu do Biosu u neho) ...a ted už Velmi LAICKY...nejspíš jsem se po pár pokusech dostal do BIOSu, našel tam flashku, chctel jsem ji spustit a mačkal jsem enter jak šílenej a nereagovalo to...možná že jsem bil nekde jinde a delal co neměl. připouštím Jsem LAIK a NIKDY jsem sám nic NEPŘEINSTALOVAVAL!

Hledal jsem radu sam, zas takový *censored* nejsem, I for a jsem si procházel, ale vždy se jednalo o troche jiný tip přeinstalace (s win atd..) Ale soubežne jsem na muj problem dostal odpoved na jiném foru kde to se mnou pokusil řešit jeden uživatel. Hned jak přijdu domu tak to zkusím..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.