Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Mate - network manager - proč není automaticky  (Přečteno 1681 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Ubuntu Mate - network manager - proč není automaticky
« kdy: 15 Října 2015, 17:37:16 »
Dobrý den, po delší době jsem se vrátil k používání kombinace Windows 7 a Linux. Respektive ono to bylo možné, ale nějak jsem byl líný nainstalovat znova Linux. Nejprve jsem zkoušel Ubuntu Mate, to se ale zadrhlo při instalaci, tak jsme s kamarádem nainstalovali Lubuntu, ovšem s jeho funkčností jsme moc spokojeni nebyli, takže jsme na něj naroubovali Ubuntu Mate.

Všechno jede jakžtakž v pohodě, sice jsem stále nepochopil, proč se nezobrazuje automaticky panel na kontrolu připojení a musím jej pouštět ručně přes zástupce?

radin

• Host
Re:Ubuntu Mate - network manager - proč není automaticky
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2015, 20:02:54 »
Zřejmě je to důsledek toho "roubování". Pokud jde spouštět přes zástupce, stačí ho přidat do "Aplikace spouštěné při přihlášení". Nemám sice Mate, ale určitě to tam někde bude.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2015, 23:02:38 »
Zřejmě je to důsledek toho "roubování". Pokud jde spouštět přes zástupce, stačí ho přidat do "Aplikace spouštěné při přihlášení". Nemám sice Mate, ale určitě to tam někde bude.
To jsem tam našel, on jen ten applet dokonce pouštěn. Jen z nějakého důvodu není hned vidět ikona a musím jej kdyžtak spustit ručně přes zástupce. Ale na druhou stranu připouštím, že je to bezpečnější. Pokud budu na místě, kde jsem nikdy předtím můj notebook nepouštěl, tak se nepustí automaticky hledání wifiny...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2015, 00:33:20 »
když si něco vybereš a zasekne se to při instalaci, nepřecházej jinam...

Odesláno z mého HM NOTE 1W pomocí Tapatalk

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.