njn celou dobu tu žebrám o to, aby mi někdo popsal jak to funguje. jediný co jsem dostal byli vždy příkazy, které mi nefungovali, a i s výpisem jsem to sem kuli tomu kopíroval. A co se vždycky dovim ..... nic. jen že musim připojit disk, je jedno kam

jedno jako co

pak mi to hlásí, že existující adresář neexistuje, neexistující nejde vytvořit, protože existuje....... . Protože jsem sice dostal seznam, příkazů, co mám za sebou napsat a když to udělaám tak se dovim, že jsem měl ještě použít nějakej mnt, ale jak to mám pochopit, když celá wiky je psaná stylem napš tohle a pak tamto. místo toho, abych se dočet.
K HDD lynux nepřistupuje jako k hardwearu, ale jako ke složce, ketrá je virtuálně vytvořena, ve filesystému. Do toho se HDD přiřadí příkazem Mount - a (což je připoj) /dev/SDAx ( což je cesta, kde disk lynux vidí, zjistí se příkazem fdisk) /media/ubuntu (což je místo kam si lynux uloží info o disku) - rw ( otevře pro čtení i zápis)
cesty se k souborúm se vždy začínají a končí uvozovkami.
finální podoba příkazu je např.: muont - a "/dev/SDA6" "/media/ubuntu" - rw
od tohoto momentu bude disk jako složka /media/ubuntu/SDA6
z tohodle,kdyby to bylo správně, bych pochopil jak má příkaz vypadat
no zaplať panbuh už to řešit nemusim. Jen ještě sehnat někoho kdo mě zbaví GRUBu, protože návod ve vaší wiky samozřejmě nefunguje.