Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace účetního programu do Kubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 2261 krát)

madison

• Návštěvník
instalace účetního programu do Kubuntu [vyřešeno]
« kdy: 25 Února 2007, 12:29:03 »
Zdravím všechny účastníky. Po instalaci Kubuntu na pevný disk chci do tohoto systému nainstalovat účetní program Účto 2000. Má s tímto někdo zkušenosti?. Uvedený program běží pod MS DOSem a pod všemi WINDOWS. Do Kubuntu jej sice dostanu (z CD), ale neumím to zprovoznit. Jsem v tomto začátečník. Zřejmě by to mohlo jít pomocí WINE, ale pořád tápu.

xjsvoboda

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2007, 13:03:18 »
pokud je pod dosem tak spustit pod dosemu nebo dosbox (myslim, ze ma problem s tiskem - nekde se to tu resilo)
Kubuntu 7.10

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

madison

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2007, 14:10:50 »
No špatně jsem se vyjádřil. Účto 2000 je možné sice provozovat jak pod DOS, tak i pod všemi versemi Windows, ale chci jej provozovat jen pod Kubuntu. Jako čistou instalaci v OS Kubuntu. To je můj problém. Madison

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2007, 14:16:47 »
Programy pro Windows nejdou nainstalovat pod Linuxem přímo, vždy se musí použít emulátor! Jedinou výjimkou jsou programy, které mají verzi speciálně vytvořenou pro Linux (takovými jsou například Firefox, Opera, Real Player, Blender...) a takovou verzi tento program nemá (alespoň jsem ji na jeho stránkách nenalezl).

madison

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Února 2007, 14:37:08 »
Pro Vojtěcha: Dík za odpovědi. Ještě k tomu musím dodat, že jsem se informoval u autora (tvůrce) tohoto účetního programu a bylo mi odpovězeno, že oni sami nemají zkušenosti s použitím Účta 2000 v OS Linux, ale od odezvy některých svých uživatelů mají zprávy, že jej lze aplikovat i pod Linuxem. Záleží teď asi pod kterou verzí. Možná se mi to třeba podaří pod uvedeným DOSboxem. Ale dá mi to práci.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 25 Února 2007, 14:52:16 »
Přečtěte si ty dva články na wiki a zkuste obě možnosti, pokud budete mít problém, jistě se najde někdo, kdo vám ho tady pomůže vyřešit. Rozběhání jednoduchých programů pod wine nebývá problém, problémy bývají převážně s náročnými grafickými aplikacemi (hry).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.