Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Timeout na server  (Přečteno 1595 krát)

Dimitrij Fedoryno

• Návštěvník
Timeout na server
« kdy: 10 Prosince 2015, 13:29:08 »
Zdravím, mám router MikroTik RouterOS 6.25 a po resetu defaultního nastavení se mi začal objevovat jeden skutečně nemilý problém.

Potřebuji se připojit do sftp / ssh mého stroje, někdy je to naprosto  bez problémů avšak někdy (častěji) se stává to, že mi stroj time-outuje přesto, že web, který běží na stroji načtu v prohlížeči bez problémů.

Po přihlášení do ssh mého routeru chci zkusit ping na ip mého serveru, výsledek je následný:
Kód: [Vybrat]
[admin@MikroTik] > ping **.***.**.***
  SEQ HOST                                     SIZE TTL TIME  STATUS
    0 **.***.**.***                                           timeout
    1 **.***.**.***                                           timeout
    2 **.***.**.***                                           timeout
    3 **.***.**.***                                           timeout
    4 **.***.**.***                                           timeout
    5 **.***.**.***                                           timeout
    6 **.***.**.***                                           timeout
    sent=7 received=0 packet-loss=100%
Když si ip adresu zadám z PC do prohlížeče, root webu se načte a web si můžu normálně prohlížet.
Ping z pc taktéž na tu IP timeoutuje.

Tento problém není jen u připojení k jednomu serveru, ale i k ostatním ftp, ssh, sftp.
Má někdo nějaké nápady jak tento problém vyřešit? Vyzkoušel jsem již plno rad které jsem našel na google, avšak ani to mi nepomohlo k vyřešení mého problému.
Dodávám, že router je nyní v defaultní konfiguraci a je jen změněné SSID a password s WPA2-PSK zabezpečením.

Předem děkuji za každou odpověď.
Arch Linux, Intel Core i7 3930K 3,3 GHz (6x) (3,8 GHz) 12mb, 32 GB DDR3 - 1 600 MHz, 2 TB (240 GB SSD), GeForce GTX660 - 1 536 MB - stram-cpu 1 920ks, 875 W

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Timeout na server
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2015, 14:02:22 »
bez znalosti topologie site (=rout) a odkud kam se o co pokousis ti tezko pomoci.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Dimitrij Fedoryno

• Návštěvník
Re:Timeout na server
« Odpověď #2 kdy: 10 Prosince 2015, 18:37:47 »
Jde mi pouze o to, jak se dostat ke svému serveru, po několika následných hodinách googlení a vyzkoušení několika možností se mi stále nedaří připojit ke svému serveru.
Arch Linux, Intel Core i7 3930K 3,3 GHz (6x) (3,8 GHz) 12mb, 32 GB DDR3 - 1 600 MHz, 2 TB (240 GB SSD), GeForce GTX660 - 1 536 MB - stram-cpu 1 920ks, 875 W

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.