Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu/kubuntu ?  (Přečteno 2369 krát)

mego

• Návštěvník
ubuntu/kubuntu ?
« kdy: 23 Prosince 2015, 08:06:14 »
Ahojte, opat ma windows dopalil na hranicu znesitelnosti. Ubuntu som uz mal, kus vsak nechapem, aky je rozdiel medzi ubuntu a kubuntu? Ide len o to, ze kubuntu je graficky na vyssej urovni? Tym padom je ale zrejme aj narocnjsie na vykon. Som webprogramator, bude pre mna jedno z tychto prostredi vhodne na kodenie? Dakujem za rady

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:ubuntu/kubuntu ?
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2015, 12:39:57 »
Tak rozdíl je hlavně v grafickém rozhraní. Ubuntu používá defaultně prostředí Unity, zatímco Kubuntu používá KDE. Když tomu obětuješ 5 - 10 minut, tak se všechno potřebné dozvíš na oficiálních stránkách.

Jestli je pro tebe to, čí ono prostředí vhodné musíš vědět sám. A na psaní kódu snad stačí texťák ne ?  :D

http://www.kubuntu.cz/      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
« Poslední změna: 24 Prosince 2015, 12:43:00 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

mego

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Prosince 2015, 19:00:54 »
PRogramujem v sublime, ubuntu a kubuntu je teda asi to iste, iba ubuntu je gnome a kubuntu je kde... spravne? Kus inak sa bude robit s kubuntu, lebo je to predsalen ine prostredie... ale risknem to

Rellik

• Aktivní člen
  • *
    • dv-foto
« Odpověď #3 kdy: 10 Ledna 2016, 17:15:32 »
No pokud jsi do teď pracoval víceméně s WIN, tak bych spíš doporučil verzi Kubuntu. Je graficky i uživatelsky podobná právě s prostředím win...
Taky programuju víceméně to samé a není tu problém rozchodit webserver a pak si ho i náležitě nastavit. Nicméně možná píšu toto doporučení, jelikož jsem vždy u různých distribucí používal KDE, ale když jsem přešel z win taky pro to, že mě systém několikrát po době dost naštval, vybíral jsem z prostředí, které my bylo víc blízké... A tehdy to byla Mandriva a právě prostředí KDE. Když jsem teď utekl z Mageii 5, tak jsem první zkoušel přímo Ubuntu. Nicméně jsem se tam moc vyznat nemohl, vyzkoušel jsem Kubuntu a jsem v podstatě až na pár odlišností "doma" ;)
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.

PC: i5-10400, 12Gb DDR4, Mainboard Asus B560-PLUS, GK Asus GT730, HDD ADATA SX6000 M.2 PCIe NVMe 256GB (systém)+ SSD Crucial 128Gb  + HDD Seagate Barracuda 1Tb (data).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.