Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkcni klavesove zkratky- vysvetleni?  (Přečteno 2232 krát)

irina

• Návštěvník
Nefunkcni klavesove zkratky- vysvetleni?
« kdy: 15 Ledna 2016, 12:59:54 »
Zdravim,
mam problem s klavesovyma zkratkama, na ang ubuntu jsem nasla toto (viz nize), coz bude nejspis resenim meho problemu, ale potrebuji nekoho, kdo by mi zvladl presne prepsat cestu jak to provest v terminalu, cili prikaz po prikazu, typek tam pise tusim dva ruzne zpusoby a ja nevim jak zadat prikazy do teminalu. Pomuze nekdo? :)

"Your gnome-settings-daemon isn't starting on boot, for some reason. The workaround to that is to add gnome-settings-daemon to Startup Applications or add it as a .desktop entry, into /home/yourusername/.config/autostart/ directory. The .desktop entry could be named gnome-settings-daemon.desktop and look something like this:

[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=gnome-settings-daemon
Hidden=false
Name=gnome-setting-daemon

This is my guess on why that daemon isn't starting: Ubuntu 15.04 , from what I've heard, has switched for different system for starting processes at boot - there used to be upstart and 14.04 (which is what I use) has that. Meanwhile 15.04 uses systemd . My guess is that this transition has broke some things, but hopefully by the time we get to next LTS release, everything will be fixed"
« Poslední změna: 15 Ledna 2016, 20:45:00 od irina »

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:Nefunkcni klavesove zkratky- vysvetleni?
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2016, 13:06:46 »
Vytvoř si texťák s tímto obsahem

Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=gnome-settings-daemon
Hidden=false
Name=gnome-setting-daemon

ulož ho jako

gnome-settings-daemon.desktop

a zkopíruj do /home/yourusername/.config/autostart/

v domovské složce.

*soubory, které začínají tečkou jsou skryté, je potřeba je zobrazit stiskem ctrl+H.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

irina

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2016, 13:44:27 »
Diky, udelala jsem presne podle toho jak jsi popsal, ale bohuzel, asi to nebude reseni meho problemu, jak jsem si myslela, nejde to ani tak, funguje jen obcas, coz fakt nechapu, ctrl+c, ale treba ctrl+alt+t nefunguje vubec a zadne podobne zkratky :/ uz jednou se mi to stalo, ale po update se vse zpravilo, ted bohuzel ne.

martyj

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2016, 13:49:31 »
No dobrá, tak začni tím, co používáš za systém, prostředí atd.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

irina

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2016, 14:08:25 »
Takze.. vse bezi na starem Asusaku x51, mam Ubuntu 14.04 Gnome Compiz a pravidelne aktualizuju...a prave mam pocit, ze po posledni aktualizaci me prestali zkratky fungovat a nebo jeste je mozne, ze se tak stalo, kdyz mi kocour lezel na klavesnici ...pokud te neco napada, budu rada :)

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2016, 14:17:47 »
cat + kyboard => dead keyboard

To je samozřejmě žert.
Mrkni se od Nastavení systému -> Klávesnice -> záložka Zkratky.
Zkontroluj jestli jsou zkratky v pořádku.
Možná by mohlo pomoci toto:
http://askubuntu.com/questions/17626/how-can-i-restore-default-keyboard-shortcuts
zde se popisuje jak se vrátí původní nastavení klávesových zkratek:
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

irina

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2016, 15:18:06 »
:D jo to je presny ..

no, v nastaveni zkratek se zda byt vse nastaveno ok

ale..
na odkaz jsem mrkla, zkusila sem ten postup pres dconf editor, nastavit standartni (set to default) nektere jdou nektere ne, pr. u nefungujici zkratky pro terminal se zmenilo : ctrl --> primary, (coz je to same pod jinym nazvem) bohuzel ani tak porad spustit terminal pres zkratku nefunguje....jeste me max napada restart, jinak ted se divam, ze vlastne vsechny zkratky, kde je potreba pouzit ctrl nefunguji (kopirovani a vkladani obcas v firefoxu funguje)

martyj

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2016, 16:30:08 »
Možná je to blbost, ale nevynechává ti nakonec na klávesnici ctrl ? Zkoušela jsi jinou ? Jen pro jistotu.
« Poslední změna: 15 Ledna 2016, 16:46:19 od martyj »

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2016, 17:19:11 »
z toho odkazu se mi nejvíce líbil poslední příkaz:
Kód: [Vybrat]
gsettings reset-recursively org.gnome.desktop.wm.keybindingsten by měl vrátit původní nastavené klávesových zkratek.
Ale jak píše martyj odzkoušej si funkčnost klávesnice.
Nebo si půjč jinou a odzkoušej znovu funkci.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

irina

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 15 Ledna 2016, 18:32:47 »
jaaaaj XD
problem solved
...je to klavesnice, jako jediny mi control opravdu vynechava, odzkouseno na externi vse slape :)
martyj jsi genius :D, je fajn pouzit selsky rozum, me to fakt nenapadlo
to uz je podruhe! pred par lety mi ten samy kocour znicil dve klavesy (uplne odpadly)
...ted na to sel skryte hajzl :D
jeste jednou dekuju moc za vsechny rady :)

martyj

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 15 Ledna 2016, 18:47:06 »
No, za málo. Vycházel jsem z vlastní zkušenosti.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.