Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Integrovaná síťová karta u GA-B75M-D3H (Intel® B75 Chipset)  (Přečteno 1571 krát)

sparhawk

• Návštěvník
Ahojte,

mám stolní PC se základní deskou GA-B75M-D3H, kde po instalaci Ubuntu 14.04 „Trusty Tahr“ 64-bit mi nefunguje síťová karta  >:( Pod windows vše fungovalo, ale v Ubuntu mi to píše síťový kabel odpojen. Zkoušel jsem již nějaké postupy z fóra, ale vše bezúspěšně. Také jsem zkoušel různé UTP kabely a stále nic  :o Prosím můžete mi poradit jak rozchodit síťovou kartu ?

Předem děkuji

Rellik

• Aktivní člen
  • *
    • dv-foto
Re:Integrovaná síťová karta u GA-B75M-D3H (Intel® B75 Chipset)
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2016, 16:18:03 »
No já mám podobnou desku (GA-B85-HD3) a mě to funguje všechno správně.  Podívej se do správce HW, zda se ti identifikuje stejně jako mě (viz příloha) Myslím, ale že bys tam měl mít stejnou kartu. Kdžtak ji zkus nastavit ovladače  pro kartu co to píše mě a uvidíš.
Jinak předpokládám, že se bavíš o integrované kartě přímo na desce.
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.

PC: i5-10400, 12Gb DDR4, Mainboard Asus B560-PLUS, GK Asus GT730, HDD ADATA SX6000 M.2 PCIe NVMe 256GB (systém)+ SSD Crucial 128Gb  + HDD Seagate Barracuda 1Tb (data).

sparhawk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2016, 06:40:54 »
Ahoj,
ano jedná se mi o integrovanou síťovou kartu na základní desce. V Ubuntu jsem zkoušel najít KInfocenter, ale já tam nic takového nemám na zobrazení informací hardware počítače. Síťová karta je realtec, jen jak zjistit jaký mám nainstalovaný ovladač. Našel jsem doma i starou síťovku do PCI a na ní v UBUNTU internet funguje, jen bych chtěl rozchodit tu integrovanou.

Rellik

• Aktivní člen
  • *
    • dv-foto
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2016, 07:36:20 »
Podobný výpis můžeš získat zadáním příkazu
Kód: [Vybrat]
lspci v konzoli.  Vypíše to seznam HW v PC. Případně podrobnější výpis pomocí
Kód: [Vybrat]
lshw
« Poslední změna: 23 Ledna 2016, 07:40:16 od Rellik »
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.

PC: i5-10400, 12Gb DDR4, Mainboard Asus B560-PLUS, GK Asus GT730, HDD ADATA SX6000 M.2 PCIe NVMe 256GB (systém)+ SSD Crucial 128Gb  + HDD Seagate Barracuda 1Tb (data).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.