Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemožnost připojení k internetu [VYŘEŠENO]  (Přečteno 3786 krát)

vuva

• Návštěvník
Nemožnost připojení k internetu [VYŘEŠENO]
« kdy: 01 Února 2016, 20:20:26 »
Zdravím,
včera večer se mi stal problém při zapínaní počítače. Vyskočila mi chybová hláška, blbec jsem si ji pořádně nepřečetl a odklikl pokračovat (asi bych s tím ale stejně nic nenadělal). Po najetí celého systému mi vyskočila hláška o požadavku na odeslání chybového hlášení.
No nicméně se odeslat nemohlo, protože ono chybové hlášení se očividně nějak týkalo síťového modulu. Teď mi totiž v nejde připojení k intenetu. A to jak bezdrátové tak i po kabelu. Bluetooth funguje normálně, minimálně co dokážu posoudit (aktivně ho nevyužívám). Problém se týká pouze Ubuntu, protože ve Widlich (právě teď používám) funguje jak bezdrát tak kabel v pohodě.
Nějaké nápady jak to dát bez dokupy bez přeinstalace celého systému?
Ubuntu 14.04
Asus K55V.
« Poslední změna: 05 Února 2016, 11:58:11 od vuva »
Notebook Asus K55V, procesor Intel core i7, grafika Nvidia GeForce GT 630M
Ubuntu 16.04

vuva

• Návštěvník
Re:Nemožnost připojení k internetu
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2016, 20:57:05 »
To se tu nanejde nikdo, kdo by mi dokázal nějak poradit?
Ubuntu 16.04

marek26340

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2016, 22:13:41 »
Dobrý den,

jaké máte síťové karty? (např. wifi: Intel wireless wifi link 4965AGN, ethernet: Marwell Yukon ...)

Děkuji.

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2016, 23:33:21 »
tak tady to je, trosku jsem to zbytecne prekombinoval, tak tady je jen to na co jste se ptal:
Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 (rev c4)
Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0a)

snad je to ono
« Poslední změna: 03 Února 2016, 00:19:50 od vuva »
Ubuntu 16.04

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Února 2016, 21:14:37 »
Opravdu se tu nenajde nikdo, kdo by si s tímhle problémem věděl rady?  :(
Ubuntu 16.04

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Února 2016, 22:13:17 »
Teď když jsem si znovu zapnul Ubuntu (už několik dní totiž musím chca nechca jet na widlích) jsem "znovuzjistil", že pokud v nastavení najedu do nastaveni sití vyhodí mi to tuto hlášku (s ikonkou smutnýho displaye): "Systémová služba sítě není kompatibilní s touto verzí"
Třeba to bude informace která někomu něco řekne...
Ubuntu 16.04

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 04 Února 2016, 22:19:38 »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2016, 11:36:18 »
Díky za tip, zkoušel jsem to podle toho návodu. Bez kladného výsledku. Dost možná to ale bude tím, že z nějakého důvodu nemůžu nic kopírovat na disku kam to mám ty soubory nakopírovat.
Ubuntu 16.04

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2016, 11:49:38 »
puvodne jsem do tohodle tematu nechtel prispivat protoze jsem po x letech na foru unavenej tim, ze lidi by radi odpovedi co se nedaji ziskat z jejich spatne polozenych otazek, takze:

1) zjisti co je se sitovym stackem obecne mimo NM (eg ethtool ti rekne jestli vidis link, iwlist ti ukaze jestli neco vidis pres wifi, prikaz ip ti ukaze soucasnou konfiguraci, etc ....)

2) Pote zjisti, co se stalo se sluzbama jako NM (tzn prohledni logy a vystup z dmesg a hledej pritomnost neceho, co by s tim mohlo souviset)

3) zkus si nastavit sit rucne, tzn mas-li dhcp, tak neni nic jednodussiho (mas-li link, eg ethtool eth0 ti rika ze mas link) nez udelat ``dhcpcd eth0'' a nebo ``dhclient eth0'', pripadne neni-li dhcp tak si nastav adresu rucne pomoci ip (tedy napr: ip a a 192.168.1.99/24 dev eth0; ip link set eth0 up; ip r r default via 192.168.1.1; echo nameserver 192.168.1.1 > /etc/resolv.conf .....

V celem threadu je N odpovedi ale zadna vypis od tebe z terminalu nebo z logu a dokonce ani zadnej pozadavek na to, abys ten vypis ukazal .... Nechapu, jak se chces dobrat k reseni ...
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Února 2016, 11:57:29 »
Tak už je to vyřešeno s pomocí odkazu od TIBORa. Jen jsem se na překopírování musel přihlásit jako root a pak už fungoval krok 3 z té diskuze.
Takže díky.
Pro: ntz_reloaded : Čau, nevím jestli jsem špatně pokládal otázky, snažil jsem se podat vše co jsem věděl s tím, že někomu víc seznámenému s problematikou to něco řekne.
Měním tedy na VYŘEŠENO
Ubuntu 16.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.