Domů
Ubuntu CZ/SK
Wiki
Komunita
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Prosíme
přihlašte se
nebo
zaregistrujte
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
nastálo
Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Obecná podpora
»
Upgrade HW stack 14.04 - Ubuntu Kernel Support
« předchozí
další »
Tisk
Stran: [
1
]
Autor
Téma: Upgrade HW stack 14.04 - Ubuntu Kernel Support (Přečteno 1750 krát)
george111
Návštěvník
Per Aspera ad Astra.
Upgrade HW stack 14.04 - Ubuntu Kernel Support
«
kdy:
05 Února 2016, 11:33:12 »
Ahoj,
nyní mám Ubuntu 14.04 s jádrem 3.13, které je průběžně aktualizováno. Pokud by jsem provedl upgrade HW stack na jádro 3.19 znamená to podle tohoto wiki odkazu
https://wiki.ubuntu.com/Kernel/LTSEnablementStack
, že budu mít podporu pouze do 04/2016 ? Budu potom muset nuceně přejít na LTS 16.04 ?
Díky za odpovědi pro nechápavého.
P.S. zvažuji celou tuto šarádu kvůli tomu, že mi po posledních updatech přestala fungovat korektně hibernace - zřejmě update na poslední jádro 3.13.0-77 zatáhlo nějakou regresi a hibernace se mi tluče s prorietárním driverem na WiFi adaptér. Na nižší jádra jít nemůžu, protože jsem je odinstaloval a po pravdě ani nevím u které verze to takto začalo blbnout.
IP zaznamenána
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.
Milhouse
Moderátor
Závislák
Re:Upgrade HW stack 14.04 - Ubuntu Kernel Support
«
Odpověď #1 kdy:
08 Února 2016, 11:42:39 »
Doinstaluj si jádro jaké chceš. Vyšší, nižší, staré, nové... Např v Synapticu, vyhledej balíky linux-image
Podpora je na 5 let a pak lze přejít na další LTS verzi. V té době 16.04, 18.04
IP zaznamenána
N.
Á.
V.
O.
D. Y.
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
george111
Návštěvník
Per Aspera ad Astra.
Re:Upgrade HW stack 14.04 - Ubuntu Kernel Support
«
Odpověď #2 kdy:
08 Února 2016, 23:07:25 »
Tak už jsem to zřejmě pochopil. Podpora Ubuntu LTS je sice na 5 let, ale jen pro určité konkrétní jádro - 3.13. Takže jádro 3.13 které je v 14.04.1 dostává security i doporučené patche jen do 04/16 potom již jen security patche. 14.04.2 s jádrem 3.16 dostává security a doporučené patche jen do 04/16 a pak jen security patche do 08/16 a pak musí uživatel nuceně přejít na vyšší verzi HW stacku a tím i vyšší jádro, aby dostal vůbec nějakou podporu jádra.
Tak to alespoň chápu já.
IP zaznamenána
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Obecná podpora
»