Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nepovedená instalace xubuntu 14.04.3-desktop-i386 a co s tím?  (Přečteno 1427 krát)

Pekelný Kocour

• Návštěvník
Zdravím.

Mám takový problém. Zkoušel jsem rozchodit starý PC, jenže blbnul HDD, a tak jsem koupil nový a zkusil tam nainstalovat xubuntu.

O PC vím jenom to, co vypozoruju ze součástek. MB je ASUS M2N-SLI, Na grafice na větráku je nálepka "point of wiev" takže dedukuju že to bude nvidia 256 MB Ram (má i konektor pro HDMI), Jsou tam 2x RAMky s nálepkama "2G KIT DDR2 800 DIMM CL5" (TRANSCEND), procesor by tam měl být AMD Athlon x2  64, no a dal jsem tam WD Blue 1TB.

Vytvořil jsem bootovací USB a snažil se to nainstalovat. Šlo to podle návodu, jen jsem zaškrtnul všechno, tedy i aktualizace a věci třetích stran. Kabel od internetu byl připojen. Taky jsem dal volbu vymazat disk a celý ho nahradit. Pak to po mě chtělo vybrat disk. Předpokládal jsem že to byl ten WD. Myslím že tam bylo to SCSI3 (0,0,0) a dál už nevím. Potvrdil jsem to a snad to po mě ještě chtělo rozdělit na nějaké části, ale já to dal asi celé do jednoho. I když mám takový dojem že k položce rozdělení disku jsem se už nedostal, protože mi to po "instalovat nyní" hodilo nějakou chybu a prostě to přestalo pracovat, takže jsem to musel restartovat.

No a teď jde o to, že po restartu se dostanu tak maximálně do biosu, protože když to nechám jenom tak naběhnout tak nenaběhne nic. Prostě černá obrazovka s blikajícím kurzorem, ale nejde nic napsat... Ani když tam dám znovu flashku s instalátorem, tak mi ani ten základní výběr nenaběhne, a někdy to napíše i že tam mám vložit bootovací disk i když ten tam už je...

Prosím kde jsem udělal chybu a co můžu udělat abych to spravil? Widle tam nechcu, a pochybuju že by se vůbec spustil jejich instalátor...

Díky a hezký zbytek noci/rána přeje Kocour

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:nepovedená instalace xubuntu 14.04.3-desktop-i386 a co s tím?
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2016, 02:13:20 »
V BIOSu je tedy nastavené bootovaní z USB ?
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

juwa2

• Závislák
Re:nepovedená instalace xubuntu 14.04.3-desktop-i386 a co s tím?
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2016, 04:25:23 »
Po restartu zmáčkni klávesu pro vstup do boot menu (obvykle F12) a vyber z čeho chceš bootovat (vyber tu flešku).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.