Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 14.04 - zablokování uživatelských účtů  (Přečteno 2335 krát)

JanaV

• Návštěvník
Ubuntu 14.04 - zablokování uživatelských účtů
« kdy: 10 Března 2016, 18:10:15 »
Zdravím,

chtěla jsem si ve verzi 14.04 u uživatele nastavit přihlašování bez hesla, ale po tomto nastavení jsem zjistila, že se pak nemůžu dostat do editace uživatelských účtů. Při zmáčknutí tlačítka na odblokování dialogu mi nefunguje ani nové prázdné heslo, ani původní. Nakonec jsem to musela vyřešit pomoci příkazu zadaným přes konzoli. Mají tam nějaký bug? Doufám, že to v příští LTS verzi bude fungovat.

Díky

Jana V.
Jana

Deadly

• Aktivní člen
  • *
Re:Ubuntu 14.04 - zablokování uživatelských účtů
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2016, 19:09:48 »
To není bug. Přihlašování bez hesla, respektive s prázdným heslem, není dobrý nápad. Doporučuji nechat heslo vyplněné a zapnout jen "automatické přihlašování".
Intel Core i5-4690K 3.50GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 6GB, ASUS Xonar DGX, U̶b̶u̶n̶t̶u̶ ̶22.̶0̶4̶ ̶6̶4̶b̶i̶t̶,̶ Linux Mint 22 Cinnamon 64bit

JanaV

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Března 2016, 21:11:04 »
Podle mě to je bug, protože když se z nějakého důvodu rozhodnu to heslo nepoužívat (třeba na virtualboxu to nepoužívám běžně, a doma to taky nepotřebuju) tak mě to nepustí do zpátky do nastavení (např. abych si zapnula to heslo zpátky), a musím to řešit nastavením hesla jiným způsobem. Když to heslo vypnu, tak by to mělo chodit bez toho hesla všude. Jako uživatelka nemůžu dopředu tušit, že se pak nedostanu do nějakého nastavení.

Jana V.
Jana

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2016, 21:40:09 »
Ako si nastavovala to prazdne heslo? Ak sa pokusis zmenit heslo v profile uzivatela tak ta to nepusti pokracovat ani zo slabym heslom a nie este s prazdnym.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JanaV

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Března 2016, 21:58:02 »
Tuším že jsem klikla na položku heslo, a tam mi někde najela volba "používat bez hesla". ale bohužel to pak neumožní s tím cokoliv dělat. člověk to pak musí obejít přes příkazový řádek.

Takto to bude fungovat nejen v nastavování účtů, ale kdekoliv, kde se vyžaduje potvrzení heslem.
« Poslední změna: 10 Března 2016, 22:03:11 od JanaV »
Jana

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 10 Března 2016, 22:32:45 »
Hmm, mas pravdu a nepomoze ani navod na napravu
http://www.tuxgarage.com/2012/07/disable-enable-passwordless-login.html
Toto ta iba vyradi zo skupiny nopasswdlogin a treba este obnovit heslo cez ctrl+alt+F1 pomocou
Kód: [Vybrat]
sudo passwd <meno_uzivatela>Dost nebezpecna volba pre neznaleho.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.