Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wine- problém při instalaci diabla jedna i dva  (Přečteno 2698 krát)

ing. Roubátko

• Host
wine- problém při instalaci diabla jedna i dva
« kdy: 26 Února 2007, 17:06:56 »
on to bude obecný problém a ne jen na diablo. zkoušel jsem (z cédéček) instalovat diablo jedničku i dvojku, z cédéčka jsem otevřel autorun a dal instalaci. ale pak mi to napsalo že to chce cd...ve winecfg jsem dal autodetekci mechanik, a stejně to dělá furt to samý..nevíte co s tim?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2007, 17:11:30 »
Diablo II jsem chvíli přes wine provozoval, ale instalaci jsem měl okopírovanou z windows. Ještě bych zkusil nejaktuálně ší verzi wine, ale jak říkám často - na hry je windows.

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2007, 17:39:51 »
wine mám 0.9.22...kámoš se mi chlubí z opensuse jak tam rozchodil diablo II, warcraft 3, CS....no já přes wine nainstaloval carmageddon 2 z cédéčka normálně, na předchozí instalaci kubuntu...tak já to zkusim znova..
edit: no dobrý, tak carmageddon se instaluje..tak teda nevim, no snad něco vykoumám..po tom co to chtělo to cd jsem dal cancel a vyhodilo mi to hlášku s nějakou chybou s nějakým mpq souborem..

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2007, 17:44:17 »
Instalace je poměrně snadná. Vlož první Instalační CD a nech ho auto-mountnout. Pak se v terminálu přepni do adresáře Wine ve svém profilu, kam se instalují Windows aplikace, např.
Kód: [Vybrat]
cd ~/.wine/drive_c/Proveď spuštění instalace příkazem např:
Kód: [Vybrat]
wine /media/cdrom/SETUP.EXEPOZOR nesmíš pouštět instalaci pomoci Autorunu a nesmíš být v termínálu přímo ve složce s připojeným CD, jinak ti nepůjde při požádání vyměnit CD za jiné. Prostě spustíš instalaci s adresáře ve Wine pomoci příkazu, tak jak jsem tu napsal. Pak už jen při instalaci měníš CDčka. Také doporučuji instalaci posledního patche, tam by snad neměl být žádný problém. Jinak Diablo 2 mi jede lépe pod Cedega než pod Wine, ale i ve Wine to jede celkem slušně.
Kubuntu forever :-)

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2007, 17:49:13 »
corwin78: díky díky:-) a lepší je to v cedeze v čem přesně? kámoš mi poslal nějakou vychytávku která nějak předělává grafiku na opengl..bez toho prográmku to strašně dlouho načítalo, ve hře se to ale nesekalo..a s tim prográmkem se to prej načítá už normálně.

slamozrout

« Odpověď #5 kdy: 26 Února 2007, 22:37:48 »
Ja sem Diablo instaloval, tak ze sem si otevrel cd a primo v tom adresari jsem dal setup.exe , instalace zacala normalne a kdyz to po me chtelo dalsi cd , tak sem ho odpojil vlozil dalsi ,pripojil a dal pokracovat v instalaci, takhle se vsemi cd.Jinak jestli mate Diabla II naistalovanyho ve win, tak ho staci jenom nakopirovat do slozky /~/.wine/drive_c/Program Files a melo by to fungovat.Aspon me to takhle vzdycky fungovalo :)
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #6 kdy: 27 Února 2007, 09:30:49 »
Citace: ing. Roubátko
corwin78: díky díky:-) a lepší je to v cedeze v čem přesně? kámoš mi poslal nějakou vychytávku která nějak předělává grafiku na opengl..bez toho prográmku to strašně dlouho načítalo, ve hře se to ale nesekalo..a s tim prográmkem se to prej načítá už normálně.
Právě, že pod Wine docházelo k cukání myši, což je zvlášť nepříjemné na BattleNetu. Co jsem tak různě četl mělo by to mít na svědomí audio, které pod Wine funguje jakž takž jen pod OSS. Hodně se mi to projevovalo třeba u Falloutu. V Cedega chodí fajn i ALSA a tento problém se mi tam neprojevuje, nebo není tak znatelný.
Kubuntu forever :-)

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #7 kdy: 27 Února 2007, 14:31:11 »
corwin78
oki, to já bych se bez audia obešel..no fallouta bych taky rád nahodil:)
jinak, diablo 2 mám nainstalovaný už:) sice na x-tej pokus, ale je, i s datadiskem. no, tak že bych se do toho pustil a vyzkoušel?:)

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #8 kdy: 27 Února 2007, 14:45:25 »
Citace: slamozrout
Ja sem Diablo instaloval, tak ze sem si otevrel cd a primo v tom adresari jsem dal setup.exe , instalace zacala normalne a kdyz to po me chtelo dalsi cd , tak sem ho odpojil vlozil dalsi ,pripojil a dal pokracovat v instalaci, takhle se vsemi cd.Jinak jestli mate Diabla II naistalovanyho ve win, tak ho staci jenom nakopirovat do slozky /~/.wine/drive_c/Program Files a melo by to fungovat.Aspon me to takhle vzdycky fungovalo :)
díky, už je nainstalováno ale ještě jsem nezkoušel hrát. pokud by se vyskytl problém tak to zkusím překopírovat jak jsi psal;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.