Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tablet jako druhý displej  (Přečteno 1570 krát)

Fringilla

• Návštěvník
Tablet jako druhý displej
« kdy: 14 Dubna 2016, 17:31:44 »
Mám starší androidový tablet, který bych ráda používala jako sekundární displej k notebooku. Ve Windowsech k tomu používám Splashtop, který sice existuje i pro Linux, ale umožňuje v něm jen zrcadlení obrazovky (což nechci). Používám distribuci Peppermint 6 odvozenou z Ubuntu 14.04.

Zkoušela jsem postupovat podle návodu na http://askubuntu.com/questions/28608/how-do-you-use-an-android-tablet-as-a-second-display (příspěvek uživatele Prometheus skoro úplně dole).

Narazila jsem na problém, kdy xrandr nemohl najít virtuální výstup, protože nebyl nikde definován.
Pokusila jsem se tedy vygenerovat si xorg.conf v recovery modu, což ovšem skončilo chybou a vygenerovaý xorg.conf nebyl použitelný.
Napsala jsem si tedy vlastní xorg.conf obsahující pouze toto:
Kód: [Vybrat]
Section "Screen"
    Identifier "My Screen"
    Subsection "Display"
        Virtual 768 1024
    EndSubSection
EndSection
Doufala jsem, že si X server vezme jen tyto údaje z xorg.conf a zbytek si doplní sám, tím způsobem, kterým to teď dělá, když už se xorg.conf defaultně nepoužívá. No - to jsem se spletla, jen se tím rozhodilo rozlišení notebooku.

Místo snahy o definování nového výstupu jsem se tedy pokusila použít ty existující (VGA-1 anebo DP-1). Opět jsem postupovala podle Prometheova návodu, ale skončilo to takto:
xrandr --output VGA-1 --mode 768x1024_60.00 --left-of LVDS-1mi vyhodil (ve verbose modu) toto:
screen 0: 2304x800 607x211 mm  96.30dpi
crtc 0:     1280x800   59.9 +1024+0 "LVDS-1"
crtc 1: 768x1024_60.00   60.0 +0+0 "VGA-1"
xrandr: Configure crtc 1 failed
crtc 0: disable
crtc 1: disable
screen 0: revert
crtc 0: revert
crtc 1: revert
Jak je z výpisu vidět, chci používat tablet ve vertikální poloze. Zkoušela jsem ale zadat rozlišení i horizontálně, jen tak pro jistotu - nepomohlo to.
Někde jsem viděla, že řešením je použití grafického ovladače x.org (noveau) - ten už ale používám (při použití ovladače přímo od nVidie mám už léta problémy s ACPI). Na tomto fóru jsem viděla pro změnu asi osm let staré vlákno, kde se k řešení podobného problému používal právě ovladač od nVidie, ale to u mě nejde.
Měl by někdo nějaký nápad?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.