Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční ovladač grafické karty po upgradu [vyřešeno]  (Přečteno 2022 krát)

Sheppard

• Návštěvník
Ahoj, Ubunťáci,
chtěl jsem přejít z Ubuntu 14.04 na 16.06. Správce aktualizací mi ovšem nabídl jen přechod na 15.10, tak jsem si myslel, že mě to k 16,06 nějak dovede (nebo že se to upgraduje zkrátka nadvakrát).

Systém se úspěšně upgradoval na 15,10, ale po restartu na mě vyskočí hláška "unknown chipset", viz:

Po troše googlení jsem zjistil, že to pravděpodobně má na svědomí chybějící (nebo nefunkční) ovladač grafické karty a že mám v recovery módu nastavit grafiku na "failsafeX". Jenže v recovery módu mám k dispozici jen příkazovou řádku, viz:

Mám grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 860M.

Prosím o pomoc, jak rozchodit grafiku a jak bezpečně upgradovat na 16,06, aby se tento problém neopakoval.

Díky předem za všechny rady!
« Poslední změna: 18 Června 2016, 15:17:36 od Sheppard »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Nefunkční ovladač grafické karty po upgradu
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2016, 14:21:56 »
V 16.04 aj mne ovladac noveau nepozna moju GeForce 940M. Ovsem ja mam este v procesore intel grafiku a nabehne to s nou. Potom instalujem nvidia.
Neskusil si rucne nainstalovat nvidia ovladac?
Kód: [Vybrat]
apt-cache search nvidia-3by ti malo vypisat ake ovladace mas k dispozicii a
sudo apt-get install nvidia-cislo_verzie_zvoleneho_ovladacaby ho malo naistalovat.
« Poslední změna: 18 Června 2016, 14:23:42 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Sheppard

• Návštěvník
Re:Nefunkční ovladač grafické karty po upgradu
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2016, 15:17:18 »
V 16.04 aj mne ovladac noveau nepozna moju GeForce 940M. Ovsem ja mam este v procesore intel grafiku a nabehne to s nou. Potom instalujem nvidia.
Neskusil si rucne nainstalovat nvidia ovladac?
apt-cache search nvidia-3by ti malo vypisat ake ovladace mas k dispozicii a
sudo apt-get install nvidia-cislo_verzie_zvoleneho_ovladacaby ho malo naistalovat.
Funguje to! Díky!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.