Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asociacia a identifikacia typu suborov  (Přečteno 1874 krát)

Kalex

• Návštěvník
Asociacia a identifikacia typu suborov
« kdy: 28 Února 2007, 01:32:25 »
Mam Kubuntu 6.06, Wine a dva divne problemy:

1) prave teraz som dotahal 2.5 GB subor .exe s tym, ze ho skusim spustit cez Wine (je to instalacka America's Army 2.8, skusam ci nahodou nepobezi). Lenze, Kubuntu tento subor identifikovalo ako "Plain text document" a tak ho ponuka otvorit iba cez Kate, Kedit atd. Ked ho spustim z konzoly cez Wine, vypise: "wine: could not load L"Z:\\home\\alex\\Desktop\\Vymena\\AA28FullInstaller_BitTorrent.exe": Bad EXE format for" (to je vsetko). Do Win sa mi teraz bootovat nechce, ale pri zbeznom prezreti hex viewerom vyzera byt hlavicka suboru pomerne v poriadku. Takze - ako vlastne Kubuntu zistilo, zrejme chybne, ze je to text file aj ked je pripona .exe, a ako ho spustit cez Wine?

Sranda je, ze prva verzia suboru, ktora sa stiahla chybne, sa hlasi od zaciatku ako executable a aj Wine ju ochotne spustil.

2) takisto asociacia s Wine. Snazim sa, aby sa .exe subory spustali automaticky cez Wine. Tak reku, dam prave tlacitko na subor, Open With, natukam wine a zaskrtnem Remember application association. Ale ono sa to neasociuje, akurat mi v menu Open With pribudne polozka Wine Windows Emulator. Ked to urobim trikrat, tak mam v Open With trikrat to iste, ale pri priamom kliknuti na subor sa nestane nic. Zaujimave ze pod rootom (kdesu konqueror) to funguje. Ako mozem .exe subory asociovat s Wine, pripadne aj s patricnymi parametrami (Run in terminal, Do not close when command exits)?

Vopred thanx.

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2007, 09:53:33 »
S tím vaším problémem vám bohužel poradit nemůžu (ta asociace mě taky občas trápí), ale pokusím se o si jedno upřesnění.
Citace: "Kalex"
Takze - ako vlastne Kubuntu zistilo, zrejme chybne, ze je to text file aj ked je pripona .exe, a ako ho spustit cez Wine?
Linuxové systémy nerozeznávají typ souboru podle přípony (na rozdíl od Windows). Přípona (pokud je přítomna) tvoří spíše informační hodnotu pro uživatele (pokud se takovéhoto přístupu rozhodne využívat) - např. soubor zpravy_2007_leden.html.tar.gz říká uživateli, že obsahuje zprávy za měsíc leden 2007, které jsou ve formátu html, archivované tarem a komprimované gzipem.
Proto nemůže (aspoň si to myslím) být asociace vázána na příponu, ale na file type.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Kalex

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2007, 21:49:16 »
Nuz, to som si myslel tiez, lenze ked mam iny subor .exe a zmenim ho na .doc tak sa zmeni ikona ako aj popis suboru. Takze aspon tento moj linuxovy system rozoznava typy suborov ako chce. A vlastne nech ich rozlisuje ako chce, hlavne ma zaujima preco tento .exe oznacil ako textovy subor, ked od textu ma jeho obsah naozaj daleko.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.