Mam Kubuntu 6.06, Wine a dva divne problemy:
1) prave teraz som dotahal 2.5 GB subor .exe s tym, ze ho skusim spustit cez Wine (je to instalacka America's Army 2.8, skusam ci nahodou nepobezi). Lenze, Kubuntu tento subor identifikovalo ako "Plain text document" a tak ho ponuka otvorit iba cez Kate, Kedit atd. Ked ho spustim z konzoly cez Wine, vypise: "wine: could not load L"Z:\\home\\alex\\Desktop\\Vymena\\AA28FullInstaller_BitTorrent.exe": Bad EXE format for" (to je vsetko). Do Win sa mi teraz bootovat nechce, ale pri zbeznom prezreti hex viewerom vyzera byt hlavicka suboru pomerne v poriadku. Takze - ako vlastne Kubuntu zistilo, zrejme chybne, ze je to text file aj ked je pripona .exe, a ako ho spustit cez Wine?
Sranda je, ze prva verzia suboru, ktora sa stiahla chybne, sa hlasi od zaciatku ako executable a aj Wine ju ochotne spustil.
2) takisto asociacia s Wine. Snazim sa, aby sa .exe subory spustali automaticky cez Wine. Tak reku, dam prave tlacitko na subor, Open With, natukam wine a zaskrtnem Remember application association. Ale ono sa to neasociuje, akurat mi v menu Open With pribudne polozka Wine Windows Emulator. Ked to urobim trikrat, tak mam v Open With trikrat to iste, ale pri priamom kliknuti na subor sa nestane nic. Zaujimave ze pod rootom (kdesu konqueror) to funguje. Ako mozem .exe subory asociovat s Wine, pripadne aj s patricnymi parametrami (Run in terminal, Do not close when command exits)?
Vopred thanx.