Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci programu se po zapnutí počítače a přihlášení nic neděje  (Přečteno 4584 krát)

japš

• Návštěvník
Sdečně zdravím,

dnes ráno jsem si nainstaloval program Rosegarden (na úpravu hudby) (taky podotýkám, že jsem ho našel v centu softwaru), program nešel spustit, tak jsem ho chtěl odinstalovat, což nereagovalo, pak jsem ještě zkoušel instalovat jiný program, ale instalace taky nefungovala, zkrátka na to PC nereagoval, tak jsem se rozhodl ho restartovat, což se ukázalo jako chyba, jelikož sice naběhne, přihlásím se k jakámukoliv ze 3 účtů, ale tím končím... Po přihlášení se samozřejmě zobrazí obrázek na ploše, ale pak už se dál nic neděje... Ani lišta, ani ikony, můžu pohybovat s myší a přepínání NumLocku a Capslocku taky funguje, ale to je celkem na nic... Pomocí Ctrl+ALt+F4 se dostanu do terminálu, tam se dá fungovat, ale netuším co tam provést, aby mi fungovalo i grafické rozhraní, přesnou cestu, kde je program uložen neznám a jak tu složku třeba najít a vymazat taky netuším, podotýkám, že v Xubuntu teprve začínám, takže prosím vysvětlovat velice polopatě... Předem díky! :-)

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Jedna rada co se tu nedávno objevila, by mohla fungovat.
Tahle rada platí pro klasické Ubuntu s unity (nepíšeš jakou verzi ubuntu a desktopu používáš), na jiných desktopech (xubuntu, lubuntu, kubuntu a jiné) to raději nezkoušej.
Pozor, desktop se vrátí do výchozího nastavení.
Podrobně popíši co máš udělat po přihlášení na nefunkční desktop.
  • 1. Stiskni kombinaci kláves Ctrl-Alt-F1
  • 2. Přihlas se (POZOR na NumLock)
  • 3. postupně napiš příkazy:
Kód: [Vybrat]
cd .config/dconf
mv -f user user.bak
reboot
  • 4. Počkej na restartování systému
  • 5. Přihlaš se a vše by mělo být ok, ale ve výchozím nastavení.
Nainstalované programy to nezmění, ani data se neztratí, jen se změní nastavení Desktopu (Plocha, Lišty...)
« Poslední změna: 18 Srpna 2016, 11:34:19 od Myrmica »
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
přihlásím se k jakámukoliv ze 3 účtů, ale tím končím...
Co toto znamena? V 3 uctoch vsetko funguje alebo vsetky 3 ucty sa spravaju rovnako,nejdu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Ventero

• Závislák
Proc to nezkouset na odnozis s jinym prostredim - je to uplne jine?

A jak by to tedy bylo v ostatnich pripadech? Je to vec, ktera se stava pomerne casto - nebylo by spatne sjednotit to do jednoho vlakna.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Proc to nezkouset na odnozis s jinym prostredim - je to uplne jine?
...
Protože to nemám odzkoušené, a nevím co to v jiném prostředí udělá. Bude to nejspíš fungovat i v jiných systémech používajících dconf, jenže nikde jinde než v Ubuntu to nemám odzkoušené.
Pokud to má někdo odzkoušené i na jiných systémech, ať to sem klidně napíše.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Ventero

• Závislák
Aha - jako opatrnost.

Bylo by to fajn, jestli nekdo odzkousel a hodi to sem ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

japš

• Návštěvník
Jedna rada co se tu nedávno objevila, by mohla fungovat.
Tahle rada platí pro klasické Ubuntu s unity (nepíšeš jakou verzi ubuntu a desktopu používáš), na jiných desktopech (xubuntu, lubuntu, kubuntu a jiné) to raději nezkoušej.
Pozor, desktop se vrátí do výchozího nastavení.
Podrobně popíši co máš udělat po přihlášení na nefunkční desktop.
  • 1. Stiskni kombinaci kláves Ctrl-Alt-F1
  • 2. Přihlas se (POZOR na NumLock)
  • 3. postupně napiš příkazy:
cd .config/dconf
mv -f user user.bak
reboot
  • 4. Počkej na restartování systému
  • 5. Přihlaš se a vše by mělo být ok, ale ve výchozím nastavení.
Nainstalované programy to nezmění, ani data se neztratí, jen se změní nastavení Desktopu (Plocha, Lišty...)

Mám Xubuntu... tudíž s tím asi nepochodím... :-/

japš

• Návštěvník
Co toto znamena? V 3 uctoch vsetko funguje alebo vsetky 3 ucty sa spravaju rovnako,nejdu.
Všechny účty se chovají stejně... nejdou...

TIBOR

• Závislák
Program odinstalujes prikazom
sudo apt-get remove nazov_balicku
Všechny účty se chovají stejně... nejdou...
Neviem ci by program dokazal znicit nastavenie v 3 uctoch naraz, cize je mozne ze ta chyba bude hlbsie v systeme ale za pokus nic nedas.
Odporucam odzalohovat dolezite veci.
Po zapnuti plochy vyskusaj skratku super+t klavesa super je ta s windows. Malo by to otvorit terminal. Aspon uvidis do akej miery to mas havarovane.
Pripadne mozes vyskusat alt+F2 a ak sa otvori dialog tak tam napis xfce4-terminal alebo xterm.
http://askubuntu.com/questions/224006/resetting-xfce-panels-to-default-settings

p.s nepises aku verziu xubuntu mas.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

japš

• Návštěvník

Neviem ci by program dokazal znicit nastavenie v 3 uctoch naraz, cize je mozne ze ta chyba bude hlbsie v systeme ale za pokus nic nedas.

Jak tak na to koukám... Problém možná může být i jinde... Dostal jsem se do terminálu... Hned po přihlášení mi to nabízelo upgrade, tak jsem ho zkusil, ale dopadlo to "Authenticating failed. There may be a problem with the network or with server"

Teď si zpětně uvědomuju, že to po mě ještě kdysi za starých dobrých časů práce v grafickém prostředí chtělo přejít na novou verzi systému, tudíž jsem to podnikl, ale ukázlo mi to, že je málo volného místa, že je třeba vymazat nějaké ze starších verzí, což jsem také udělal, ale z nějakého důvodu se mi to nepovedlo, a jelikož jsem chvátal a potřeboval jsem si přepsat noty, tak jsem se rovnou pustil do instalace toho programu a pak restartoval a ende... Ale zkoušel jsem i nějaké ze starších verzí, které tam zůstaly, ale po přihlášení stejná potíž... Tudíž nevím, ale i tam by mohl být problém...

Verzi mám... dovolím si citovat: "Welcome to Ubuntu 14.04.4 LTS" (GNU/Linux 4.2.0-35-generic i686)

Odpoledne se asi pustím do zálohování, pak to zkusím a nechám se překvapit... Snad příjemně...

TIBOR

• Závislák
Ci mas malo miesta zistis cez
df -hak ano skus
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove
Toto uvolni trochu miesta, ak sa potom dostanes do graf. prostredia tak zmaz stare jadra cez synaptic alebo co pouzivas na instalaciu, tie zaberaju obycajne najviac miesta.
« Poslední změna: 21 Srpna 2016, 14:17:05 od TIBOR »

japš

• Návštěvník
Ci mas smalo miesta zistis cez
df -hak ano skus
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove
Toto uvolni trochu miesta, ak sa potom dostanes do graf. prostredia tak zmaz stare jadra cez synaptic alebo co pouzivas na instalaciu, tie zaberaju obycajne najviac miesta.

Málo místa bylo, zkusil jsem a vypsalo mi to: "Při zpracování nastaly chyby: linux-image-extra-3.19.0-25-generic
E: Sub-process /usr/bbin/dpkg returned an erroc code (1)"

dál jsem dal update: vypsalo:
"W: Při ověřování podpisů se objevila chyba. Repositář není aktualizovaný, tudíž se použijí předchozí indexové soubory. Chyba GPG: http://cz.archive.ubuntu.com trusty-updates InRelease: Následující podpisy jsou neplatné: NODATA 2
E: Chyba GPG: http://security.ubuntu.com trusty-security InRelease: Následující podpisy jsou neplatné: NODATA 2"

Po restartu jsem tam, kde jsem byl... :-/

TIBOR

• Závislák
Ak mas /home na systemovej particii tak skus odmazat/odzalohovat dajake svoje data(filmy, fotky), aspon 1GB.
Potom skus
sudo mv /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources1.list
sudo software-properties-gtkmalo by sa ti otvorit nastavenie zdroja balickov. Na prvej karte oznac ktore zdroje potrebujes(obycajne prve 3) a daj zatvorit. Opyta sa ta to ci chces obnovit zdroje a daj ano. Toto ti vytvori novy source.list a snad aj nove GPG podpisy.
Potom skus znova ten predchadzajuci postup.

Ak sa ti nepodari vygenerovat novy /etc/apt/sources.list tak povodny vratis prikazom
sudo mv /etc/apt/sources1.list /etc/apt/sources.list
« Poslední změna: 21 Srpna 2016, 14:17:19 od TIBOR »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.