Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba při instalaci  (Přečteno 2399 krát)

MartinN

• Návštěvník
chyba při instalaci
« kdy: 05 Září 2016, 22:01:41 »
Dobrý večer,

dokázal by mi někdo prosím poradit, co je tohle za problém? Hodilo mi to tuhle hlášku. Vůbec netuším, co to znamená.

BusyBox v1.22.1 (Ubuntu 1:1.22.0-15ubuntu1) built-in shell (ash)
Enter ´help´for a list of built-in commands.

(initramfs) Unable to find a medium containing a live file system

Z DVD, které jsem i teď použil, jsem už jednou Ubuntu nainstaloval do notebooku a fungovalo bez problému. Mělo by tam být stále.
Ale tohle je starší serverová stanice Intel Xeon 5140 od HP. Mohl by být problém s kompatibilitou, některých komponentů? Nebo v čem by mohl být problém? Ještě dodám, že jsem začátečník, takže pochopím, že klidně i mezi židlí a klávesnicí. Ale budu rád, za jakékoliv vysvětlení, díky.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:chyba při instalaci
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2016, 22:23:25 »
Flashku na vyzkoušení náhodou nemáš ? To ISO je v pořádku ?

edit : kontrola : http://wiki.ubuntu.cz/instalace/kontrola_md5

povídání ohledně chybové hlášky : http://askubuntu.com/questions/15425/error-when-installing-unable-to-find-a-medium-containing-a-live-file-system
« Poslední změna: 05 Září 2016, 22:27:40 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2016, 08:08:18 »
Tohle mi psalo, kdyz jsem mel chybu v parametrech zavadece - tj, kdyz jsem si sam delal bootovaci flashky a mel jsem spatne urcene umisteni. To ze se to stalo u optickeho media mi hlava nebere, proc by nemohl najit potrebne soubory, paklize to dvd take neni komponovane - ale kdo by to delal ... Jedine, ze by bylo uz opotrebene ci spatne vypalene. To je druha varianta k Martyjem zminene kontrole iso souboru. Tzn zkusit jiny novy disk, nepomuze-li vypalit na jine mechanice.

Edit: Jeste me napadlo, ze by to mohla byt otazka nejakeho nestandardniho pripojeni mechaniky - jine nez obvykle rozhrani a pak si s tim instalator neporadi. Nenacte potrebne ovladace, mechaniku nevidi a hlasi, ze nelze najit potrebne medium.
« Poslední změna: 06 Září 2016, 10:02:44 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

MartinN

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2016, 17:45:06 »
Díky za rady.
No blbé je, že už soubor Iso nemám asi jak zkontrolovat. Protože už ten soubor nikde nemám. Mám ho v mechanice už jen jako bitovou kopii, ale tu mechanika nevidí, když mám zapnutý starý systém, takže tam je 0 bajtů. Je ale také zvláštní, že jsem z tohohle DVD někdy před týdnem instaloval Ubuntu na notebook a šlapal bez problému. Ale zase je také fakt, že jsem neprověřoval stažený soubor Iso. No a ten už nemám. Jedině bych musel stáhnout Iso soubor znovu, tentokrát ho zkontrolovat, vypálit a zkusit to na novo. Jinak, když dám Bootování, tak mi naskočí normálně tabulka instalace Ubuntu s jazykama, tak si zase říkám, že mechanika by s tím nemusela mít problém, když mi nejde najít vlastně hard disk.
Kámoš mi ještě poradil, jestli nemám problém spíš s SCSI. Případně AHCI, RAID a v úvahu prý by i mohlo být MBR/GPT. Těch možností je hodně.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2016, 05:59:55 »
Ano - to by prave spadalo do te kategorie nebezneho pripojeni / radice. V takovem pripade bude nejlepsi si stahnout ISO novy a udelat flashku.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.