Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nemoznost vyberu spusteni Ubuntu nebo Win [vyřešeno]  (Přečteno 2947 krát)

xsvec

• Návštěvník
nemoznost vyberu spusteni Ubuntu nebo Win [vyřešeno]
« kdy: 01 Října 2016, 23:25:38 »
Ahoj,
na starsi pocitac (Acer Aspire 1650 - P4 1.7GHz, 1GB RAM) jsem si paralelne k Win XP nainstaloval Ubuntu 16.4, instalace probehla bez problemu az do konce. Bohuzel pri startu nemam moznost si vybrat spusteni linuxu, hned se rozbehnou XPcka  :o
Jak se prosim dostat k te volbe?

Diky moc!
Michal
« Poslední změna: 10 Října 2016, 12:23:53 od xsvec »

Ventero

• Závislák
Re:nemoznost vyberu spusteni Ubuntu nebo Win
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2016, 11:02:48 »
Sakra chlape na tohle NEMUZES instalovat Ubuntu 16.04! I kdyby to nahodou najelo do GUI, tak to bude NEPOUZITELNY.

Dej tam Lubuntu 14.04 nejhure Xubuntu 14.04.

Instaloval jsi podle navodu tady na wiki? Jinak nabidku bez timeoutu zobrazis bud klavesou shift nebo esc.  Ale nejdriv preinstaluj vhodnejsim OS, viz vyse, dle navodu na wiki a pak to nejspis nebudes muset resit.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

xsvec

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2016, 13:40:59 »
Sakra chlape na tohle NEMUZES instalovat Ubuntu 16.04! I kdyby to nahodou najelo do GUI, tak to bude NEPOUZITELNY.

Dej tam Lubuntu 14.04 nejhure Xubuntu 14.04.

Děkuju za odpověď
hm, návod jsem si přečetl, ale asi jsem přehlídl že 16.4 tady nerozchodím, minimální konfiguraci to splňuje... I live CD se rozběhne a vcelku to funguje, tak jsem si říkal, že v tom problém nebude, jde mi o to, ze jsem pri bootu nedokázal nasměrovat na ubuntu...
Zkusím teda Lubuntu 14.4

Instaloval jsi podle navodu tady na wiki? Jinak nabidku bez timeoutu zobrazis bud klavesou shift nebo esc.  Ale nejdriv preinstaluj vhodnejsim OS, viz vyse, dle navodu na wiki a pak to nejspis nebudes muset resit.

přes Shift nabízí jen varianty startu Woken

díky za reakci

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Října 2016, 18:18:12 »
Tak to je zázrak, jestli se ti to zdálo v Live použitelné - na podobném stroji jsem najel live Lubuntu a pracovat bych v tom nechtěl při té rychlosti načítání z CD ne USB  :D

Unity chce podle mě min. 2GB a také dobrou grafiku - o moc lepší, než x300 Radeonku mobilní ...

Spíš se divím, jestli instalace proběhla normálně, že se ti nespouští Ubuntu. ještě bych to pochopil opačně ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

xsvec

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Října 2016, 13:20:32 »
Zdar,
Děkuju za rady a Tvůj cas, Xubuntu už jede bez problémů :)

Takže happy end!

Ventero

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Října 2016, 17:30:40 »
Rádo se stalo  :)

Označ prosím příspěvek jako vyřešený. U svého prvního příspěvku v tomto vlákně dej upravit a na konec názvu dopiš [vyřešeno] a vlevo dole ještě můžeš kliknout na tlačítko "solved"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.